3 maanden hormonen

3 maanden hormonen
3 maanden hormonen

Besefte mij van de week ineens dat ik alweer 3 maanden aan de hormonen zit. Toch houdt het mij iedere dag bezig en dan vooral het feit dat ik nog weinig veranderingen zie. Voel van alles daar niet van, maar de grote veranderingen duren waarschijnlijk gewoon nog even. Het kan zoals ik al eerder schreef natuurlijk heel goed dat de veranderingen heel geleidelijk gaan en het daardoor minder zichtbaar is. Denk dat het zoiets is. Geduld blijft nog steeds een lastig iets. Als het allemaal direct zo zal zijn als ik wil dan zal het ook niet goed zijn. Dus wacht het allemaal maar rustig af, al is dat wel makkelijker gezegd dan gedaan. Over de bijwerkingen gesproken, die leken een heel stuk minder geworden. Met nadruk op leken want afgelopen week waren ze weer in alle  hevigheid terug. Probeer het te accepteren het is immers voor een goed doel.

Hoe gaat het verder

Tranen van geluk

Dat ik nu 3 maanden hormonen gebruik is natuurlijk maar een deel  van mijn transitie. Het is natuurlijk allemaal niet zomaar iets wat er gebeurt lichamelijk maar vooral geestelijk is het best wel heel veel. Daarom is het fijn dat mensen om mij heen mij erop wijzen dat ik nu gewoon echt aan mezelf moet denken. Op die manier kan ik er ook intens genieten van wat er allemaal gebeurt. Zoals pas op mijn vrijwilligerswerk. Was een moeder met een dochtertje schat een jaar 5 á 6. Dat meisje zei “ze kunnen  ook een operatie doen om van een jongetje een meisje te maken of andersom” Dus ik vertelde dat ze dat met mij gaan doen. Dus die moeder vroeg “wat denk dat ze gaan doen?’’ Ze zei denk dat ze een jongetje van haar gaan maken. Vind dat soort dingen zo mooi en aandoenlijk. Dan zitten mijn tranen hoog.

Logopedie, ontharing en Stepwork

Het draait gewoon om liefde.

Nu de onderwerpen waar ik wel veel verbetering van merk. Afgelopen donderdag weer logopedie gehad samen met logopediste gekeken en vooral geluisterd waar ik nu sta. Het gaat echt de goede kant. Daar ben ik gewoon trots op. De ontharing gaat ook zeker heel erg goed, er zijn steeds meer delen mijn gezicht waar geen haren meer groeien. Dat voelt als een soort bevrijding want het scheren gaat mij steeds meer tegenstaan. Als ik het vergelijk met een halfjaar geleden gaat het veel sneller. Ook dat is gewoon een hele positieve vooruitgang.  Aanstaande woensdag mag ik weer eens op bezoek bij Stepwork. Kijken of we al wat stappen kunnen gaan maken richting de operaties!! Ook de operaties houden mij erg bezig. Weet het, moet het ook allemaal gewoon de tijd geven. Voor nu vind ik het genoeg, mijn energie is een beetje op om eerlijk te zijn.

Please follow and like us: