Alle daagse kronkels 21

Jullie hebben al een paar dagen geen kronkel langs zien komen. Ben lekker druk geweest met van alles. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen kronkels waren, maar ik had geen tijd om er over te schrijven. De laatste dagen houden de komende operaties mij weer erg bezig. Eigenlijk nog niet zo zeer de operaties zelf, maar alles er omheen. Om te beginnen hoe ga ik ervoor zorgen dat ik mezelf rustig hou na de operaties. Ik zal toch moeten gaan herstellen, dat kost uiteraard tijd. Nu ken ik mezelf een beetje inmiddels. Weet gewoon van mezelf dat ik het heel lastig vind om niks te doen. Hoe ga ik mezelf al die tijd die nodig is bezighouden? Van hele dagen series kijken word ik ook geen gelukkiger mens. Dat geldt ook voor lezen. Een paar uurtjes is leuk, maar ook dat gaat op den duur wel vervelen.  

Komt tijd komt raad

Weet zeker dat het best wel goed gaat komen. Het zijn dus wel dingen die mij bezighouden. Dan nog veel meer dan operaties zelf. Tegen die tijd lost het zich allemaal vanzelf op. Denk ook wel dat mijn lichaam mij vanzelf terugroept als ik te veel ga doen. Laat ik er dan ook eens echt naar luisteren. Om terug te komen op de invulling van mijn dagen. De dames van mijn naailes hebben al aangeboden om mij te komen halen voor een kopje koffie. Dat vind ik echt super lief van hen. Zo zullen er heus wel meer dingen langs gaan komen. Ga mij dus zeker geen zorgen maken, maar het houdt mij wel bezig.    Ik wil echt niet achter de geraniums gaan zitten. Al is het alleen al omdat ik geen eens weet hoe een geranium eruitziet. Ik blijf erop vertrouwen dat alles goedkomt!

Dingen uit handen geven

Dat is ook weer zo`n dingetje. Ik zal niet gelijk alles zelf weer kunnen doen. Dus ik ben aangewezen op hulp van anderen. Nu ben ik al geen ster in het vragen om hulp. Ik ben nog slechter in hulp accepteren. Ook hier geldt weer voor, komt tijd komt raad. Hele simpele dingen als mijn haar kammen, wassen koken etc. Dat zal ik de eerste tijd zelf niet kunnen. Misschien moet er nog wel verband verwisseld worden. De eerste stap heb ik al wel gezet en een afspraak gemaakt met mijn huisarts voor thuishulp. Praktische dingen als boodschappen en het huishouden die komen wel goed. Albert, die van de supermarkt die op de kleintjes let. Dat jullie niet denken wie is, Albert? Die zet de boodschappen gewoon in de keuken. De eerste tijd zal ik toch niet veel nodig hebben trouwens. Mag dan immers alleen vloeibaar voedsel eten.

De eerste hobbel heb ik gehad

Bij de geslachtsoperatie hoort ook genitale ontharing. Kan er heel eerlijk in zijn keek er best tegenop omdat te ondergaan. Het laseren op zich dat was het probleem niet. Het ging mij om het feit dat ik mijn broek uit moest doen. Al is het bij iemand die het voor haar werk doet zag ik er toch tegenop. Uiteindelijk viel het natuurlijk reuze mee. De dame die mijn behandeling gedaan heeft was heel lief en begripvol. Bij mijn verstand had ik ook niet anders verwacht. Mijn verstand en gevoel zijn het nog wel eens niet eens met elkaar. Mag over 4 weken weer terugkomen. Het is nu geen probleem meer gelukkig. Het deed overigens weinig pijn. Zie het maar als een overwinning op mezelf. Ook dit heb ik maar weer gedaan. Is weer een mooi positief einde voor deze kronkel. Tot de volgende kronkel. Liefs, Heleen