Alle daagse kronkels 15

Ze zijn er weer de kronkels. Vind het eigenlijk wel grappig hoe dat constant gaat. Waar het nu allemaal precies vandaan komt is mij niet helemaal duidelijk. Bij sommige kronkels wel, maar er komen soms ook vragen in mij op waarvan ik denk hoe kom ik eraan. Bijvoorbeeld: vrouwen en mannen hebben verschillende organen. Tot zover begrijp ik het. Nu komt het, vrouwen hebben meer organen dan mannen. Wat zit er in die ruimte in een mannenlichaam? Google geeft niet echt een duidelijk antwoord. Dat kan natuurlijk aan mij liggen. Ben daar nieuwsgierig naar. Hoe zit zoiets in elkaar, misschien had ik vroeger op school beter moeten opletten. Kan mij ook niet herinneren dat dit onderwerp ooit besproken is. Dus misschien wie weet een van jullie het. Heb deze vraag pas ook gesteld in een radioprogramma. Is nooit beantwoord. Misschien komt het nog dan heb ik voor mijn beurt getypt.

Geduld hebben

Geduld en een transitie zijn sterk met elkaar verbonden. Soms lijkt het wel of ik op alle vlakken geduld moet hebben. Het is nog geen eens allemaal verbonden met de transitie. Een dingetje nu nog wel, namelijk de verwijzing voor een andere endocrinoloog. Dan stuur ik een mailtje naar Stepwork zoals afgesproken. Vervolgens hoor ik dan weer niets. Is de verwijzing verstuurd? Dan zal enige vorm van communicatie wel prettig zijn. De OV-chipcard spant helemaal de kroon. Er zou een nieuwe kaart verstuurd zijn. Niemand weet waar die is. Kreeg wel post dat ze mijn mailadres niet hadden. En als je dan belt staat het wel goed in het systeem. In mijn ideale wereld zal ik niet overal achteraan hoeven zitten. Dingetjes regelen vind ik leuk, maar het is soms wel vermoeiend. Zo moeilijk zal het toch niet kunnen zijn om iets gewoon gelijk goed te doen.

Ik klaag zeker niet

Klagen past niet echt bij mij. Als ik het toch doe, dan word ik wel teruggefloten. Heb het al vaker geschreven dat mijn transitie heel erg voorspoedig gaat. Ondanks dat is het soms wel vervelend om helemaal niks te horen. Begrijp heel goed dat het niet persoonlijk bedoeld is, maar dan kan het nog wel verveld zijn. Zoiets als een endocrinoloog is voor mij erg belangrijk. Dat is ook logisch vind ik. Dan vind ik het jammer als ik er weer zelf achteraan moet. Genoeg daarover het zal heus wel weer goed komen. Nu weer verder met vooruitkijken naar mijn gesprek van aanstaande woensdag. Verder staan er nog zoveel leuke en mooie dingen te gebeuren de komende tijd. Morgen bijvoorbeeld weer naar mijn nagelstyliste. Kan echt genieten van dat soort dingen. Daarom is klagen helemaal niet nodig en helpt ook zeker niet. Fijne dag allemaal. Liefs, Heleen.