Alle daagse kronkels 22

Het wordt wat rustiger op mijn blog. Dat heeft er alles mee te maken dat er ook weinig gebeurt. Dat zorgt dan toch wel weer voor kronkels. Niet dat ik ga malen, maar wel wat moet ik met mijn tijd. Heb het hier al veel vaker over gehad. Het gaat mij steeds meer dwars zitten. Nu komt het verlies van energie ook nog eens om de hoek kijken. Tot gisteren bruiste ik van de energie en was lekker bezig met van alles. Heb zelfs met veel plezier staan strijken. Dan ineens zonder enige aanleiding is mijn energie weer helemaal weg. Blijf het lastig vinden om daarmee om te gaan. Ik wil ook zeker niet opgeven, of eraan toegeven. Het is net of het bepaalde periodes zijn dat dit gebeurt. Heb de laatste dagen ook erg veel last gehad van opvliegers. Daarin tegen ik slaap dan weer supergoed.

Niet klagen, maar dragen

Dat is weer een wijsheid van oma. Wil ook zeker niet klagen of zeuren. Daar schiet namelijk helemaal niets mee op. Ook dit soort dagen met weinig energie zijn vast ergens goed voor. Ik moet misschien nog steeds leren om daarmee om te gaan. Zoals ik wel vaker schrijf, is mijn transitie ook een grote leerschool. Heb namelijk nog nooit zoveel geleerd over mezelf. Het zal ook vast te maken met het feit dat ik mezelf nu ook belangrijk vind. Dus vroeger vond ik het ook helemaal niet belangrijk om dingen te leren en stond ik er ook niet voor open. Dat zijn echt geweldige inzichten en toegeven soms ook wel confronterende. Maar zoals jullie weten kijk ik liever vooruit dan terug. Daarom wil ook niet klagen en alleen maar dankbaar zijn dat dit mij allemaal overkomt. Morgen is er weer een nieuwe dag met vast heel veel energie!

Andere endocrinoloog

Heb via Stepwork een endocrinoloog gevonden die een stukje dichterbij zit. Het scheelt heen en weer ongeveer 5 uur reizen. Toegeven de verwijzing heeft even geduurd, maar deze week kreeg ik een mailtje dat de verwijzing akkoord is. Dat is heel fijn. Het scheelt een heel hoop tijd en geld. Als het makkelijker kan, dan ga ik toch voor de makkelijke weg. Ik zal toch de rest van mijn leven naar een endocrinoloog moeten blijven gaan. Dan liever een in de buurt. Ben voor nu ook best nieuwsgierig wat mijn bloedwaardes zijn. Nu is maar de vraag of ik iets kan met die waardes. Het klinkt wel leuk, mijn bloedwaardes. Ben wel benieuwd of de waarde van mijn vitamine D nu gestegen is. Want die bleek de laatste keer veelte laag te zijn. Had eerlijk gezegd aangenomen dat dat al eerder gemeten zou worden. Nogmaals dat is een aanname.