Alle daagse kronkels 3

Een blog is meer dan verzameling van een paar woorden.

Alle daagse kronkels 3 alweer. Ik zit nu weer helemaal in de blogmodes. Deze keer wordt het een luchtigere blog dan de laatste blog. Ga het deze keer hebben over wat mijn reis zo zie ik mijn transitie namelijk mij nog meer gebracht heeft. Er is nu natuurlijk een lichamelijke verandering gaande en die duurt nog wel eventjes. Dat is maar een onderdeel wel heel belangrijk natuurlijk. Maar bijvoorbeeld dit blog had het vroeger nog geen eens gedurfd om te gaan bloggen. Daar kan ik heel eerlijk over zijn. Al blog voor het grootste deel voor mezelf, vind ik alle reacties en aandacht heel fijn en bijzonder. Stiekem ben ik ook een beetje trots als ik lees dat mensen iets hebben aan mijn blog. Het was totaal niet mijn opzet om een andere te gaan helpen met mijn blog. Zag en zie het echt als een openbaar dagboek.

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen

Vroeger dat woord gaat nog vaak terugkomen. Zo zie ik nu eenmaal de periode van voor mijn coming out. Terug naar het onderwerp, zelfvertrouwen. Dat is nog nooit zo sterk geweest als nu. Soms vertroebeld het even laat ik eerlijk zijn. Neem bijvoorbeeld het opmaken blijf zolang proberen tot iets lukt! Zeg niet op voorhand dat lukt mij toch niet. Een ander voorbeeld is naaien was er vroeger helemaal niet aan begonnen en nu doe ik het gewoon. Soms zit ik ook in mijn zelfmedelijden-periode, gelukkig zijn er dan mensen die zeggen “kom op Heleen niet zeuren!” Durf bijna te zeggen wat een ander kan, kan ik ook. Er zijn uitzonderingen natuurlijk zal jullie er eentje verklappen dat is namelijk zingen. Het erge is dat ik zelf niet hoor dat ik vals zing. Vandaar dat het ook vals is waarschijnlijk. Zelfs huisdieren vluchten als ik begin te zingen.

Vlinders

Mijn metafoor voor mijn grote reis.

Ook vlinders zijn mijn nieuwe leven binnenkomen fladderen. Weliswaar via iemand anders, maar evengoed is het voor mij de mooiste metafoor. Dat ik heel lang rups ben geweest en toen stapje voor stapje een pop geworden ben. En steeds meer de vlinder wordt die altijd al was. Hoop trouwens wel langer te leven dan de gemiddelde vlinder. Voor mij stonden vlinders altijd al voor een periode van lente en nieuw leven. Dat heeft nu een nog veel sterkere lading gekregen. Soms voelt het overigens ook wel of ik kan vliegen. Maar maak jullie geen zorgen ik ga het niet proberen. Wat ik wel ga doen, dat is een tatoeage laten zetten van een vlinder. Mijn idee is om een vlinder te laten tatoeëren die uit een pop komt. En dan wegvliegt de toekomst in. De pop van de vlinder blijft bestaan die staat dan weer voor het verleden.

Please follow and like us: