Alle daagse kronkels 6

Dat is lang geleden dat ik pas `s avonds aan een blog begonnen ben. De hele dag lekker bezig geweest dat voelt goed. Als ik het zelf zeggen mag ben ook nog productief geweest. Allemaal spulletjes uitgezocht kan het dan ook niet even snel doen. Dat is alleen maar goed. Hou niet van half werk. Nu bedenk ik mij gelijk dat half werk voor ander juist geen half werk is. Ik dwaal weer af. Heb ook lopen sjouwen dat was lang geleden. Nu vind ik dat niet zo erg heb namelijk altijd al een hekel gehad aan fysiek werk. Tot mijn vreugde merkte ik dat mijn kracht echt al afgenomen is. Blijf het namelijk nog steeds lastig vinden om te merken wat de hormonen nu echt doen. Merk natuurlijk wel een hoop dingen, maar de uiterlijke veranderingen vallen minder op. Ga daar straks verder op in.

Veranderingen

Hormonen transgender
Hormonen transgender

Wat ik zelf het grappige vind voordat ik aan de hormonen begon en ook wel in het begin toen ik begonnen was. Zocht ik allemaal schemaatjes op over wat gemiddeld wanneer zal gaan veranderen. Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat dat echt niet standaard te zeggen is. Dat het zo kan verschillen per persoon. Nu berust ik er ergens wel in. Het komt wanneer het komt. Het heeft gewoon tijd nodig. Schreef al eerder wil soms sneller dan de tijd. Ook dat heb ik maar geaccepteerd van mezelf. Nu waar ik het over wilde hebben. Zie in mijn gezicht veel veranderingen als ik foto`s bekijk van een paar maanden terug. Wat ik ook toevallig vanmiddag merkte is dat mijn handen kleiner lijken geworden. Kocht handschoenen. Waar ik eerst altijd de grootste moest hebben paste nu de middelmaat. Vind dat fijn om te merken. Deze verandering had ik niet verwacht.

Wat als alles klaar is?

Zit wel eens te denken. Vind mijn transitie een groot avontuur en leer heel veel over mezelf. Het is onbeschrijfelijk om te ervaren wat er allemaal gebeurt. Het is ook wel veel en vind alles even leuk. Kijk iedere keer weer uit naar bijvoorbeeld logopedie. Iedere keer leer ik weer nieuwe dingen. Er komen nog heel veel dingen aan die voor mij helemaal nieuw zijn, zoals operaties. Heb vast al verteld dat ik nog nooit geopereerd ben. Het is voor mezelf en daarom is het allemaal even leuk en bijzonder. Maar wat als alles achter de rug is?? Dat duurt nog even natuurlijk. Voor mijn gevoel is mijn geestelijk transitie nu wel klaar. Ben nog niet te vrede over mijn lichaam. Kan het heel goed accepteren dat dat ook een proces is.

Maar wat als het lichamelijke ook klaar is. Denk dat ik alles wat er nu gebeurt soms best ga missen. Hoe raar het ook klinkt. Heb best een persoonlijke band opgebouwd met de mensen om mijn transitie heen. Het is zomaar een gedachte die soms langskomt.

Please follow and like us: