Alle daagse kronkels 8

Na alle perikelen rond mijn gevoelens ten opzichte van het transgender label. Vandaag weer een kronkel om het allemaal wat minder zwaar te maken. Ook al is het loslaten een opluchting het vergt ook nog wel wat. Niet om dramatisch te willen doen denk dat het leven wel een stukje makkelijker was geweest als ik als Heleen geboren was. Het heeft geen zin om daarover te mijmeren, want ik zal het nooit zeker weten. Heb ooit een blog geschreven over kinderen krijgen die gedachten komt de laatste tijd nog wel eens langs. Heb daar inmiddels wel vrede mee. Soms kan je dingen beter accepteren dan er over blijven treuren. Dat maakt het alleen maar lastiger en zwaarder. Geniet dan liever van alles wat er wel is en zeker komen gaat. Er staan nog zoveel mooie en bijzondere dingen te gebeuren. Zal ik die laten bederven door negatieve gevoelens, liever niet.

Huisdier

Ik blijf nadenken zo ook over de vraag of ik een huisdier zal willen. Om eerlijk te zijn is het soms best stil in huis, qua gezelschap. Heb ooit twee poezen gehad en daar had ik best wat werk aan. Poezen ruimen zelf niks op natuurlijk. En je kan het die beesten kwalijk nemen dat ze haren verliezen bijvoorbeeld. Ik ga het niet doen. Ook met het oog op de komende operaties. Wil een ander niet belasten met de zorg van mijn diertjes. Wil het een dier ook niet aandoen. Ik vind zeker als je kiest voor een huisdier dan moet je er ook goed voor zorgen. Misschien als alle operaties achter de rug zijn dat ik het opnieuw ga overwegen. Het is natuurlijk wel heel gezellig een dier om je heen. Voor nu geen reëel optie. Moet daar gewoon eerlijk in zijn. Hoe jammer het ook is.  

Zoektocht naar een hobby

Schreef pas al iets over het feit dat ik geen echte hobby heb. Alsof er een wet bestaat die het hebben van een hobby verplicht. Ben in mijn zoektocht nog niet verder gekomen dan het schrijven van blogs. Het is net of iets mij tegenhoudt om wat te gaan doen. Ben iedere dag aan het poetsen omdat nu een hobby te noemen. Laat ik zeggen dat ik fijn vind als alles schoon is. Nee, ik vind het niet zo leuk dat ik het ook bij jullie kom doen. Zie mezelf al gaan met mijn handschoenen en emmers. Denk graag in beelden, maar dat wisten jullie volgens mij al. Ga mij nog maar een tijdje richten op het schrijven. De juiste hobby voor mij komt vanzelf langs. Blijf er vertrouwen in hebben dat alles op het juiste moment gebeurt in het leven. Tot de volgende blog liefs, Heleen