Alle daagse kronkels 1

 Drukke winkelstraat. Durf niet zeggen of het ook echt een zaterdagmiddag is
Drukke winkelstraat. Durf niet zeggen of het ook echt een zaterdagmiddag is

Wil graag weer meer gaan bloggen. Alle daagse kronkels is voor mij weer een nieuwe start van een reeks blogs. Die kronkels zijn er best nog vaak. Het is mijn koppie soms drukker dan een in een winkelstraat op zaterdagmiddag. Vandaar de alle daagse kronkels. Heb soms zoveel ideeën en gedachtes dat er rook uit mijn oren zou komen als dat mogelijk zou zijn. Zal jullie een stukje meenemen. Schreef in mijn laatste blog iets over dat ik iets om handen wil krijgen. Dan ga ik denken kan bijvoorbeeld gaan tekenen. Haal ik heel enthousiast papier en potloden tevoorschijn, allemaal goed. Dan komt het, terwijl ik de potloden zoek zie ik een cursus grafisch-ontwerpen waar ik ooit mee begonnen ben. Vervolgens ga ik daar weer mee aan de slag. Papier en potloden Liggen eenzaam en teleurgesteld als een stille getuige op tafel. Dat is maar een middag uit mijn leven.

Fantasie

Werkeloze potloden

Mijn fantasie gaat net als mijn gedachtes soms ook alle kanten op. Zoals bijvoorbeeld met die potloden en dat papier. Zie dat helemaal voor me. Dat die potloden dan tegen elkaar zeggen: Wedden dat we niet over het papier gaan dansen. Het ene potlood heeft duidelijk meer vertrouwen in mij dan het andere want ze liggen nog steeds werkeloos op tafel. Wel allebei met een mooie scherpe punt. Dus puntenslijper is de lachende derde. Zo gaat het dan en dan heb ik de grootste pret. Wil het daarom graag met jullie delen. Maak jullie geen zorgen dit alles gebeurt in nuchtere toestand. Misschien gaan jullie je dan juist zorgen maken. Dat hoeft echt niet al vind ik het wel lief natuurlijk. Daar komt het weer misschien moet ik gewoon iets gaan doen met dit soort dingen. Kan er zelf in ieder geval heel veel lol om hebben.

Humor helpt

ik kan echt niet zonder humor

Probeer altijd wel de humor van dingen te zien in het leven. Dat hoeft echt geen vlucht te zijn. Heb ook wel eens mijn momenten dat ik dingen minder positief zie. Ben zo blij dat er dan mensen zeggen; “Heleen doe eens niet zo negatief”’ Wil mij niet verschuilen achter de hormonen, maar die hebben soms best wel invloed op mijn humeur. Dat is ook logische er gebeurt best wel wat in mijn hormoonhuishouding. Ga echt niet alles weglachen en bagatelliseren. Het is voor mij hele goeie graadmeter om te merken dat ik weer zoveel pret om mezelf kan hebben. Ooit zei er iemand tegen mij; “jouw humor is niet vrouwelijk” Daar heb ik wel over nagedacht. Is humor niet universeel? Zie die scheidslijn niet zo. En het is mijn humor die bij mij hoort als mens. Ga mezelf niet belemmeren daarin!

Please follow and like us: