Alles wordt normaal.

Kleding, style vinden, Alles wordt normaal,
Kleding style vinden

Alles wordt normaal. Was het eerst niet normaal zal je dan denken. Nou inderdaad, in het begin van mijn transitie vond ik heel veel dingen bijzonder. Die zijn bijna allemaal normaal geworden. Besefte mij dat toen ik een herinnering zag op Facebook. Van precies een jaar geleden. Mijn transitie is wel eerder begonnen. Toen waren heel veel dingen nog bijzonder. Alles wordt normaal nu. Maar wat bedoel je dan, Heleen. Zal beginnen met kleding was toen heel erg bezig met een style te vinden die bij mij past. Dacht overal wel 3 of 4 keer over na. En nu pak ik iets uit de kast en ben ik veel sneller tevreden. Zal ook best een stukje met zelfverzekerdheid te maken hebben. Die style heb ik inmiddels wel gevonden. Merk nu ook dat ik in het begin vaak de plank misgeslagen heb. Heb van die periode vooral geleerd wat niet staat.

Kleding uitzoeken

Kiezen uitzoek, Alles wordt normaal.,
Vroeger mochten we op deze manier nummers kiezen. Vind het wel goed passen bij uitzoeken en dus keuzes maken

Dat was ook weer zo`n geweldig moment in mijn leventje. Tijdens mijn laatste verhuizing heeft een vriendin geholpen mijn kleding uit te zoeken. Het grootste gedeelte is afgevoerd. Had van heel veel lieve menen kleding gekregen. Het meeste droeg ik al amper en paste dus niet bij mij. Ik vond het zonde om weg te doen. We hebben toen echt de grootste lol gehad met uitzoeken. Had op het laatst pijn in mijn buik van het lachen. Heb nu nog wel alleen maar kleding die ik ook draag. Het scheelde een kledingrek en bijna een kast aan ruimte. Het was mij overigens in mijn eentje niet gelukt. Heb met dat soort dingen wel een duwtje in de goede richting nodig. Kan in mijn eentje altijd meer redenen verzinnen om iets niet weg te doen, dan om het wel weg te doen. Word in dat soort dingen wel steeds makkelijker gelukkig.

Make-up

Make up, Vroeger mochten we op deze manier nummers kiezen.
Make-uo

Niet dat ik make-up nu niet leuk en interessant meer vind. Nu hoort opmaken gewoon standaard bij mijn dag routine. Dat was pakweg een ander halfjaar geleden wel anders en in het begin al helemaal. Dat moet je ook gewoon leren en ook daar moet je je eigen style in vinden. Met dit soort dingen heb ik ook wel weer wat hulp gehad. Waar ik met kleding en make-up heel blij mee ben geweest, zijn eerlijke mensen om mij heen. Vind het echt fijn om te horen als ik iets niet goed doe. Als mensen dat zeggen kan ik er iets van leren en dat is dus vaker gebeurd. Dat soort opmerking zijn dan opbouwend bedoeld. Ik heb toen ook tips gekregen over hoe ik het anders kon doen. Daar heb ik nog steeds profijt van. Ik blijf nog steeds nieuwe dingen proberen, want het is ook gewoon leuk!

Het gaat om alles

Kleding en make-up zijn maar twee dingen. Het gaat gewoon om alles het hele leven dus. Kan zoveel voorbeelden noemen, maar denk dat jullie het wel een beetje begrijpen. Alles wat bijzonder in het begin was is nu gewoon standaard en normaal. Denk dat dat maar goed is ook. Alles wat er nu is hoort gewoon in mijn leven. Nog wel iets grappigs, in het begin greep ik nogĀ  wel eens naar mijn kontzak om mijn portemonnee te pakken. Dat automatisme heb ik nu wel afgeleerd. Als laatste het kiezen van een toilet. Vanaf het begin ben ik naar het damestoilet gegaan. Wat ook heel logisch is natuurlijk. Dat was in het begin dus allemaal nieuw en bijzonder en nu totaal niet meer. Ik wens iedereen alvast een heel fijn weekend. Liefs, Heleen