Bezoek aan de endocrinoloog

Bezoek aan de endocrinoloog transgender transitie
Bezoek aan de endocrinoloog

Afgelopen donderdag 1 augustus was het dan zover, toen had ik mijn eerste bezoek aan de endocrinoloog. Dat bezoek aan de endocrinoloog hield mij al weken bezig. Het was nog niet zozeer, dat ik bang was dat er iets mis zou gaan. Het was meer omdat het iets is waar ik al zolang naar uitkijk. Het starten met de hormoonbehandeling is voor mij gewoon heel belangrijk. Heb er ook geen moment aan gedacht om mijn transitie verder in te gaan zonder hormoonbehandeling. Lees namelijk wel eens gemengde meningen over het gebruik van hormonen. De eventuele risico’s  neem ik voor lief. Volgens de endocrinoloog zijn die minimaal, dus daar maak ik mij niet druk over. In het leven zijn er altijd gezondheidsrisico`s. Dat is weer een ander verhaal en voor nu helemaal niet relevant.

Het bezoek zelf

Tranen van geluk. Transgender start HRT transitie MTF
Tranen van geluk

Het bezoek aan de endocrinoloog begon voor mij in alle vroegte. Dan heb ik het over echt vroeg. Ben namelijk om 4 uur opgestaan, je leest het goed vier uur in de ochtend. Om daar op tijd te zijn moest ik de trein hebben van iets over zessen. Daar ik grote hekel heb aan haasten en zeker in de ochtend wilde ik wel voldoende tijd hebben. De reis zelf ging helemaal goed geen enkele vertraging en ruim op tijd in het mooie Geldrop gearriveerd. De endocrinoloog vertelde mij direct dat ik aan het einde van het onderzoek een recept mee zou krijgen. Eerst wat vragen beantwoord en wat uitleg gehad daarna nog een klein lichamelijk onderzoek. Toen stond deze dame buiten met een recept voor hormonen!!  Daarna nog even bloed laten prikken. Toen kwamen de emoties, van vreugde uiteraard. Soms is het nog wel lastig om mij emotioneel te uiten.

Emoties uiten

Tranen van geluk. Emoties uiten transgender transitie start HRT mtf
Tranen van geluk. Emoties uiten

Emoties uiten blijft soms nog lastig voor mij. Dat heeft zeker met mijn verleden te maken. Heb altijd heel hard mijn best gedaan om mijn tranen in te houden. Was gewoon bang om te laten zien dat ik heel snel emotioneel word. Dat is dus wel een stukje zelfbescherming geweest en die spoken uit het verleden komen nog wel eens terug. Gelukkig gaat dat ook steeds beter. Zoals afgelopen donderdag dus, wilde echt niet in de trein gaan zitten huilen. Ook niet omdat dan mijn make-up zou uitlopen. Thuis heb ik mij wel laten gaan en dat voelde goed. Heb begrepen dat ik door de hormonen ook erg emotioneel kan worden, dus laat het in de toekomst maar gewoon lekker gaan. Ga het tenminste niet meer opkroppen. Dat zeg ik nu, maar ik zal heus nog wel eens terugvallen op mijn oude patroon.  Alles hoeft ook niet in een keer goed te gaan.

Welke medicijnen heb ik gekregen

Heb cyproteronacetaat gekregen en deze pillen bevat heb vrouwelijk hormoon oestrogeen. Zoals ik begrepen heb onderdrukt dit ook de mannelijke hormonen.  Mag beginnen met eenmaal daags één tablet en na twee weken tweemaal daags  één tablet. Ook heb ik Estradiol gekregen in pleistervorm. Het plakken van de pleister valt nog mee, maar ze gaan wel erg snel los. Dus het is nog even zoeken waar ze het beste blijven zitten. Ook deze pleister bevatten vrouwelijke hormonen. Tot nu toe merk nog geen enkele bijwerking.  Misschien is dat ook nog veelte vroeg na één dag gebruik. Want lees van alles over bijwerkingen. Dan heb ik het nog niet over de effecten, want dat is weer heel wat anders. Dat zal gewoon een langere tijd duren voor ik daar iets van merk. Hou jullie op de hoogte over het verloop. Liefs Heleen.

Please follow and like us: