Discriminatie van transgenders

Discriminatie van transgenders
Discriminatie van transgenders

Discriminatie van transgenders. Persoonlijk merk ik nooit iets van discriminatie of iets in die richting. Wat mij wel opvalt is, dat iedereen of gezegd bijna iedereen mij de zelfde vraag stelt. Namelijk “je merkt krijgt zeker wel veel vervelende opmerkingen” Vind het dus echt heel erg dat de maatschappij zo`n beeld heeft. Dit beeld zorgt er in mijn ogen wel voor, dat mensen moeite hebben met uit de kast komen. Helaas bestaat discriminatie van transgenders wel degelijk. Dat is natuurlijk helemaal fout en zou nooit mogen gebeuren! Heb er wel moeite mee, dat in de media een beeld geschapen wordt, dat het alleen maar negatief is. Als ik mezelf als voorbeeld neem is dat beeld juist heel positief. Op deze manier wordt het bijna bijzonder, wanneer je als transgender niet anders behandeld wordt, dan een cis persoon. Wil het feit dat mensen anders behandeld worden zeker niet bagatelliseren.

Een positief beeld helpt

en positief beeld helpt. Transgender
en positief beeld helpt

Een positief beeld helpt in mijn ogen zeker. Het laatste wat ik wil is zielig gevonden worden. Denk namelijk dat het heel veel helpt door positief te zijn en dat uit te stralen. Daarmee wil ik zeker niet zeggen dat mensen ellende over zichzelf afroepen. Merk persoonlijk zeker dat wat je uitstraalt vaak ook terug krijgt. Nu zullen er altijd situaties waarin dit niet opgaat, maar het helpt wel daar ben ik overtuigd. Zo zie het ook voor de media, de media geeft graag aandacht aan dingen die fout gaan rond LHBT`ers. Laat ook eens de andere kant zien. Geloof zeker dat ik niet de enige ben die nooit negatieve dingen ervaart. Nogmaals echt niet alles hoeft gebagatelliseerd te worden. Door te laten zien dat het ook gewoon positief kan zijn, maakt het wel makkelijker voor hen die nog in de kast zitten.

Mijn ideaal beeld

Jezelf zijn is een feestje. transgender LHBT
Jezelf zijn is een feestje

In mijn ideale wereld, ja die bestaat. Is het beeld van jezelf zijn juist een groot feest! Dan bedoel ik jezelf zijn alle vormen die er zijn. Of je transgender bent homo, lesbisch of wat dan ook. Het is een feestje om jezelf zijn en het is jouw eigen feestje als iemand daar problemen mee heeft is dat niet jouw probleem. Wees trots op jezelf dat je jezelf bent! Je doet er namelijk helemaal niemand kwaad mee door jezelf te zijn! Door niet jezelf te zijn doe je jezelf juist kwaad. Iedereen is het waard om zichzelf te zijn! Hier wil ik deze blog mij eindigen. Liefs, Heleen

Please follow and like us:
error