Een bewogen jaar

heleenswereld  transgender blog
Een bewogen jaar met vooral heel veel liefde

Een bewogen jaar kan ik het afgelopen jaar wel noemen. Dan is een bewogen jaar misschien wel voorzichtig uitgedrukt. Er zijn voor mij zo ontzettend veel mooie dingen gebeurd! Wat kan een leven veranderen in een betrekkelijk korte tijd. Er zijn zoveel dingen gebeurd dat het soms moeilijk te bevatten is. Voor het grootste deel zoveel mooie en bijzondere dingen daarom is deze blog misschien wel een van de lastigste tot nu toe. Alles voelt al zo intens de laatste weken en terug denken brengt zo`n bijzonder warm gevoel naar boven. Wat mijn hart echt warmt zijn alle mooie en liefdevolle mensen, die op en bepaalde manier in mijn leven gekomen zijn. Dat is iets wat ik nooit had durven dromen. Sommige van jullie waren al veel langer in mijn leven en die gene hebben zeker de afgelopen tijd bewezen wat vriendschap is! Bedankt dat jullie in mijn leven zijn

Begin transitie traject

Terugblik op mijn reis tot nu toe.

Eind januari was het dan zover het begin van mijn traject bij Stepwork. Weet nog zo goed dat ik naar huis reed uit Assen dat er een regenboog te zien was. Voor mij was die regenboog er even voor mij alleen. Zat met zoveel trots achter het stuur. Had er graag de reis van 2 uur heen en 2 uur terug voor over. Zag die ritten meer als een onderdeel van mijn eigen reis. Had immers al zo`n grote afstand afgelegd om mezelf te vinden. Dus die paar kilometers konden er ook nog wel bij. De gesprekken gingen allemaal zo voorspoedig dat ik in eind mei mijn zogenaamde  second opinion gesprek had. Toen kreeg in groenlicht voor de hormoonbehandeling. Dat zorgt ervoor dat ik nu al bijna 5 maanden met mijn hormoonbehandeling bezig ben. Kan jullie vertellen, al voelen hormonen soms heel vervelend, het brengt meer moois dan slechts.  

Mijn traject is niet mijn leven

Warmte

Uiteraard is mijn transitie traject is niet mijn leven, al is het wel een heel belangrijk onderdeel ervan. Er is zoveel meer dingen gebeurd. Ben in januari begonnen met naailes bij Petra van Kleine creaties was heel zenuwachtig om er naartoe te gaan, maar kwam in zo`n warme groep terecht dat ik mij direct thuis voelde en dat tot op de dag van vandaag nog steeds voel. Ben ook nog begonnen bij de kringloop in Arkel als vrijwilligster ook daar zo warm en fijn opgevangen. Naast alle collega`s ook door alle klanten. Dat geeft mij allemaal zo`n warm gevoel. Heb tot oktober in een antikraakpand gewoond en daar voelde ik mij ook echt thuis. Al woon ik nu een stuk comfortabeler en rustiger mis ik die plek best nog wel eens. Het was daar over het algemeen heel erg gezellig.

Heleenswereld.nl

Bijna tegelijk met de start van mijn traject ben ik dit blog begonnen. Zonder enige verwachting. Merkte in het begin al de overweldigende aandacht. Merkte ook dat men het leuk interessant vond. Toen ik vertelde dat ik een logo wilde werd er spontaan hulp aangeboden ook dat deed en doet mij zoveel! Begin nu door alle reacties ook te merken dat mijn blog sommige mensen ook helpt. Dat was niet de opzet, maar wel heel mooi dat ik misschien iemand een kleine beetje kan helpen. Ben gewoon trots dat er nog zoveel aandacht is oor mijn blog. Dus ook aandacht voor mij al was dat niet de opzet doet het mij toch goed. Wil iedereen bedanken voor het  lezen van mijn blog ben blij met jullie allemaal.

Bedankt dat jullie in mijn leven zijn.

Wil afsluiten om een aantal mensen persoonlijk te bedanken. Allereerst mijn beste vriendinnen Patrice en Marie-Jeanine jullie zijn er altijd voor mij in goede en slechte tijden. Misschien beseffen jullie niet half hoe belangrijk jullie voor mij zijn. Zal niet weten hoe ik dit jaar zonder jullie had door moeten komen. Ik hou van jullie. Nogmaals bedankt dat jullie in mijn leven zijn.

Jaydee iedere maand mag jij mij onderhanden nemen met je laserapparaat bij iedere haar die er verdwijnt kom ik weer een stukje dichter bij mezelf. Dat doe jij maar mooi eventjes. Ik gun je alle succes van de wereld met je salon, Beauty&Laserkliniek.

Ook Silvana mijn nagelstyliste wil ik bedanken niet alleen voor mijn mooie nagels keer op keer. Vooral dat je mij het gevoel geeft dat ik er mag zijn. En voor je respect. Kom altijd met veel plezier bij jou en zal dat ook blijven doen.

Als laatste mijn logopediste Marceline. Vanaf het eerste moment dat ik bij jou kom voel ik mij welkom en begrepen. Zonder jou was ik qua stem niet waar ik nu ben. Dat verdient een bedankje.

Er zijn zoveel meer mensen die iets speciaals gedaan hebben dat ben ik niet vergeten. Jullie ook  bedankt.

Op naar een nog mooier 2020.