Er gebeurt zoveel

Er gebeurt zoveel
Er gebeurt zoveel

Er gebeurt zoveel. Op mijn blog is het heel rustig geweest de afgelopen week, maar er gebeurt zoveel. Het Coronavirus leek eerst mijn transitie helemaal stil te leggen. Het tegendeel is waar. Denk dat ik wel de grootste stappen ooit gemaakt heb de afgelopen periode. Had al eerder geschreven dat ik mij aangemeld had om te gaan helpen bij het ziekenhuis. Het liep in eerste instantie een beetje anders. Ben terecht gekomen in een verzorgingshuis. Daar mocht ik de was van de bewoners gaan doen. Daarnaast de bewoners helpen. Niet op het verzorgende vlak. Dan blijft er nog heel veel over waar ik mensen mee kon helpen. Echt vanaf het eerste moment voelde ik mij op mijn plek. Het  was net of ik nooit iets anders gedaan had. Dat alleen al heeft mij zoveel kracht en zelfvertrouwen gegeven. Daar kan ik alleen maar heel dankbaar voor zijn.

Grote stappen

Make-up
Make-up

Had het net over grote stappen. Naast het werk op zich heb ik voor mijn gevoel nog veel grotere stappen gezet. Weet nog heel goed hoe mijn eerste werkdag begon. Dat was toch best een uitdaging. Dan nog geen eens om het werken zelf. Veel meer, omdat ik zonder make-up de deur uitging. Dat is iets wat ik sinds mijn coming-out niet meer gedaan had. Natuurlijk maakt mijn make-up niet wie ik ben. Maar zonder voelde ik mij toch anders. Daar zat nog een stukje onzekerheid. Die angst heb ik nu overwonnen. Ben daar apetrots op. Dat was mij zonder deze kans nooit gebeurd. Simpelweg omdat dan de noodzaak er ook niet geweest was. Het had gewoon zo moeten zijn dat dit allemaal gebeurde. Ben er echt van gegroeid. Het mooiste aan deze periode is wel dat iets wat negatief leek, nu heel positief geworden is.

Vreugde, blij, gelukkig
Mijn hart gevolgd qua werk

Nu ik eindelijk werk gevonden heb waar ik zo gelukkig van word. Ga ik alle mogelijk kansen aangrijpen om verder te gaan in de zorg. Wat precies weet ik nog niet, maar ze krijgen mij de zorg niet meer uit! Heb nu na velen jaren ook mijn hart gevolgd qua werk. Ga echt niet meer terug een andere richting uit. Welke afslag het uiteindelijk wordt in de zorg dat wordt nog wel duidelijk. Had al snel het gevoel dat het Coronavirus in eens omgeslagen is in een virus om te willen zorgen. Kan haast niet omschrijven hoe gelukkig ik mij nu voel in werken. Ga iedere keer weer met plezier naar werk toe. Dat is mij zo ontzettend veel waard. Heb trouwens ook de leukste en liefste collega`s die er kunnen zijn. Kortom ik ben gelukkig. Momenteel heb ik qua werk niks meer te wensen.

Verliefd

Wat schrijf je nou, Heleen. Verliefd, ja op een hondje. Al een tijdje ook al voor het hele Coronavirus had ik vaak het gevoel dat het nogal al stil was in huis. Dan bedoel ik natuurlijk andere stilte dan die van geluid, maar dat mag duidelijk zijn. Dus dan ga ik opzoek naar een oplossing. Kwam al snel op een huisdier. Vind katten leuk, maar niet half zo leuk als een hondje. Nu ben helemaal gek geworden op een Boomertje. Alle gedachte gaan nu door mijn hoofd. Het kan niet. Ik ben te vaak van huis. Dat is zielig voor een hondje. Maar er bestaat ook zoiets als een hondenoppas. Voor nu laat ik het maar even rusten. Maar ik voel dingen die ik nog nooit gevoeld heb. Schrijf dat maar toe aan de hormonen. Het is ook heel fijn om dat soort te voelen.