Er gebeurt zoveel!

Er gebeurt zoveel. Transgender transitie
Er gebeurt zoveel.

Er gebeurt zoveel! Het lijkt de laatste weken wel of mijn leven in een soort achtbaan zit, eentje met heel veel leuke tussenstations. Dan doet “leuke” de meeste gebeurtenissen te kort. Het is allemaal heel erg intens en bijzonder. Wat ik steeds meer begin te merken dat het echt om Heleen gaat en niet Heleen de transgender is. Vind het een heel bijzonder kantelpunt. Wil immers mezelf zijn of worden. Dat daar een transitie bij hoort is onvermijdelijk, maar de transitie is een middel. Ben gewoon Heleen! Daar ben ik zo ontzettend trots op! Heb voor het eerst in mijn niet meer het gevoel dat ik mijn best moet om gezien te worden. Zo`n gevoel zit natuurlijk bij mezelf, maar dat maakt het niet minder zwaar. Voel nu letterlijk en figuurlijk dat ik er mag zijn en misschien nog we belangrijker dat ik goed ben zoals ik ben!

Schilderij

Mijn grote trots!

Heb een heel bijzonder, mooi, gevoelig en intens schilderij gekregen. Heb ooit het idee gehad bij mijn naam en geslacht wijziging een geboortekaartje te versturen. Daar is dit schilderij uit voort gekomen wat mijn trans-geboorte illustreert. Het is gemaakt door mijn grote zus Patrice. Zij is kunstenares heeft mij als inspiratie gebruikt voor dit prachtige kunstwerk. Er zit zoveel emotie in dat ik het heel intens vind om er naar te kijken. Kan het gevoel niet omschrijven. Het geeft mij zoveel kracht en moed en nog veel meer trots. Trots dat Patrice dit voor mij gemaakt heeft. Zij is een van mijn beste vriendinnen we noemen elkaar zussen. Weet ook dat dit soort werk ver buiten haar comfort zone ligt. Voel in dit schilderij onze band. Dit is wel het meest bijzondere fysieke ding wat ik ooit gekregen heb. Al is het voor mij veel meer dan fysieks.

Uitgaan

Uitgaan stappen feest Er gebeurt zoveel!

Heb ooit al een blog geschreven over stappen en uitgaan. De afgelopen twee weekenden twee keer wezen stappen. Wat ik merkte dat naast dat het heel gezellig en leuk was. Dat ik niet aangestaard werd of dat er vreemd gedaan werd tegen mij. Word ook gewoon als mevrouw of dame aangesproken en behandeld. Heb het eigenlijk nooit echt andersom ervaren. Soms was het gevoel wel anders Heb nu ook meer zelfvertrouwen dan pakweg een jaar geleden. Het gaat allemaal of het zo moet zijn. Straal dan ook echt nog meer dan welke discolamp die er hangt. Soms is de energie die daaruit komt wel erg overweldigend. Het geeft mij zoveel kracht en dat heb misschien ook gewoon nodig. Blijf er dus fijn genieten want hier kan ik eerlijk gezegd niet genoeg van krijgen!