Heleens wonderenwereld

Afspraak endocrinoloog

Maandag 2 december mocht ik na 4 maanden op controle voor mijn hormoonbehandeling. Toch maakte ik mij stiekem weer een beetje druk. Weet ook wel dat dat helemaal niet nodig is, maar dat is nu eenmaal het aard van het beestje. In alle vroegte opgestaan om op tijd de trein te halen. Eenmaal in de trein vielen de zenuwen heel erg mee. Zonder vertraging aangekomen in het pittoreske Geldrop en ook daar was het koud. In het ziekenhuis aangekomen ging mijn telefoon was ondanks de kou nog steeds niet helemaal wakker. Bleek het de assistente te zijn van de endocrinoloog te zijn die mij vertelde dat de bewuste afspraak niet dor kon gaan. Was te verbaast om assertief te reageren. Wel een afspraak gemaakt te haar om woensdag weer contact te hebben. Natuurlijk is hier geen opzet in  het spel, maar leuk is anders.

Niet helemaal niks gekomen of toch wel.

Voordat ik een afspraak zou hebben met de endocrinoloog moest er een botscan gedaan worden. In mijn beeld heeft zo`n scan weinig zin als de beste man ziek is. Toch maar naar de scan gegaan. Om nu alleen voor een scan bijna 5 uur te reizen is natuurlijk absurd. Zo`n scan kan waarschijnlijk ook in een ziekenhuis dichterbij. Had het veel fijner gevonden als men iets eerder contact met mij opgenomen had. Naast de tijd zijn er ook nog de reiskosten die ik straks nog eens mag maken en als zij  eerder gecommuniceerd hadden was dat niet nodig geweest. Ga hier zeker nog wel werk van maken. Wat ik nog belangrijker vind is mijn gezondheid. Er zijn best wat dingetjes die ik ervaar nu ik hormonen gebruik. Daar had ik graag met een deskundige over willen praten. Wacht het nu maar even af hoe het verder gaat.

Toen nog naar huis…

Kerstmis

Die scan duurde ongeveer 15 minuten dus snel weer terug naar het station. Wat er kwam geen trein er kwamen wel treinen, maar die reden door of gingen de voor mij verkeerde richting op. Had het zo juist over communicatie nou NS doet het niet veel beter. Wel constant omroepen dat de trein binnen enkele ogenblikken komt en nu kan mijn interpretatie van een ogenblik anders zijn dan dat van NS. Het duurde 3 kwartier tot de juiste trein stopte. Was inmiddels bijna bevroren gelukkig werkt de verwarming van NS beter dan hun communicatie dus warmde langzaam aan op. Op het volgende station stond er een trein klaar voor de juiste richting voor mij ik was al blij. Al was dat van korte  duur, want er mocht niet ingestapt worden in deze trein. Dan maar op de volgende trein wachten. Gelukkig kwam die snel en heb ik kerstmuziek opgezet. Op mijn eigen oordopjes anders lijkt het of ik de hele trein heb mee laten genieten. Word altijd vrolijk van kerstmuziek zelfs in de zomer daar schaam ik mij totaal niet voor. Uiteindelijk ben ik met een grote glimlach naar huis gereisd.

Please follow and like us: