Heleenswereld bestaat 1 jaar

Heleenswereld, eenjarig, bestaan
Feestje

Heleenswereld bestaat 1 jaar. Begin februari 2019 is Heleenswereld geboren. Dus Heleenswereld bestaat 1 jaar deze maand. Dat is eigenlijk reden voor een feestje. Ik zoek overigens snel een reden voor een feestje. Zeg het vaak genoeg, dat er zoveel gebeurd en veranderd is in een jaar tijd. Als ik mijn blogs van het begin teruglees wordt dat helemaal duidelijk. Die groei is overal in te merken. Raak daar gewoon niet over uitgeschreven. Blijf het ook heel speciaal vinden dat er nog steeds een groei zit in het aantal bezoekers van mijn blog. Jullie weten ik ben gaan bloggen voor mezelf, maar het is natuurlijk heel fijn als het gelezen wordt. Ik had mezelf voor het doel gesteld om iedere dag een blog te schrijven. Dat was iets te optimistisch ingeschat. Voor de rest gaat het veel beter dan ik ooit had durven dromen.   

Veranderingen

De onderwerpen gaan niet alleen meer over mijn transitie. Zoals ik al eerder schreef is mijn transitie een onderdeel van mijn leven en niet mijn leven. De naam van mijn blog blijft, Heleenswereld. De titel zoals die nu is ga ik wel veranderen. Al weet ik nog niet goed wat het gaat worden. Dat komt in wel in de komende tijd. Blijf ook gewoon op deze manier bloggen. Dus geen filmpjes of vlogs. Dat is een hele andere techniek en wil iets goed doen. Vind als ik al vlogs zou gaan maken, dat het dan perfect moet zijn. Steek mijn energie liever in andere dingen. Wil jullie bijvoorbeeld wel mee gaan nemen in mijn andere hobby, dat is koken. Voor de rest gaat er niet veel veranderen. Er verandert al meer dan genoeg in mijn leventje. Ik blijf gewoon mijn belevenissen met jullie delen. Dat is voor nu genoeg.

Een grote belevenis

Denk dat dat wel goed omschrijft hoe ik het leven zie. Vroeger veel minder intens dan nu, maar dat is een ander verhaal. Ben er inmiddels ook achter, dat ik zelf de gene ben die bepaalt hoe ik dingen beleef. Als ik ervan uit ga dat mensen dingen negatief of persoonlijk bedoelen, dan zou dat ook zo voelen. Kan er ook anders instaan en dan zien die zelfde dingen er ineens heel anders uit. Dat maakt het leven stukken aangenamer en makkelijker. Zie dat niet als mezelf voor de gek houden. Zie het als een manier van positief denken. Deze manier van kijken naar de wereld geeft mij heel veel positieve energie. Daardoor heb ik ook het gevoel dat ik alles aankan. Dat besef alleen al is een grote belevenis. Want waar ik mij vroeger nog wel eens verscholen achter mijn denkbeeldige masker, durf ik er nu te staan met rechte rug!