Heleenswereld wordt een boek

Heleenswereld wordt een boek
Heleenswereld wordt een boek

Met de titel “Heleenswereld wordt een boek” kan ik echt niet meer terug. Loop al veel langer met het idee om naast mijn blog ook een boek te gaan schrijven. Heb bewust lang gewacht met het delen van dit idee. Om de simpele reden dat ik er nog niet klaar voor was. Ik besef mij heel goed dat een boek schrijven iets heel anders is dan een blog schrijven. Misschien is het sommige al opgevallen, hou nu bijvoorbeeld heel veel rekening dat mijn teksten geschikt zijn voor zoekmachines. Dat is bij een boek natuurlijk niet nodig. Dat wordt dan een hele andere manier van schrijven. Het boek wordt ook geen copy van mijn blogs. Al zal de inhoud wel gedeeltelijk overeen gaan komen. Nu heb ik nog nooit een boek geschreven, maar zoals Pippi al zei: “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”

Mijn verhaal met een glimlach

Ieders wereld een klein beetje kleuren
Ieders wereld een klein beetje kleuren

Wil er zeker geen zwaar en dramatisch verhaal van maken. Het is weliswaar niet altijd makkelijk geweest om te komen waar ik nu ben. Ik wil dat mensen na het lezen van mijn boek een glimlach op hun gezicht krijgen. Ga zeker geen dingen bagatelliseren, maar wil het ook niet erger maken dan het is. Ik wil zeker voor een lach zorgen waar het kan. Het gaat uiteindelijk over het mooiste wat je in mijn ogen mee kan maken. Namelijk de reis naar jezelf! Er zijn op die reis heel veel grappige, leuke en bijzondere dingen gebeurd. Die ga ook zeker vertellen. Als ik alleen het negatieve ga schrijven, dan streef ik mijn doel voorbij. In mijn ultieme droom kleur ik ieders leven een klein beetje. Vandaar dat mijn boek ook nu pas vorm krijgt. Want eerder had ik de kleuren hard zat voor mezelf nodig.  

Het begin is er

Dit is het bewuste werk wat mijn grote zus voor mij gemaakt heeft.

Sowieso verplicht ik met deze blog dat ik het boek ga schrijven. Anders blijft voor mij het idee maar in de lucht hangen en gebeurt er niks concreets. Moet mezelf ook gewoon doelen stellen. Heb wel een gelezen; “schrijven is zitten blijven tot het er staat” Zo werkt het wel natuurlijk anders komt er niks op het papier. Dacht dat dit de eerste keer was dat ik iets over mijn schrijfambities schreef. Heb even teruggelezen heb er ooit al iets over geschreven en daar de titel al in verklapt. Namelijk “Heleens wondere wereld” Dat staat nog steeds. Het omslag ontwerp wil ik laten maken door mijn grote zus, Patrice. Zij kan om zo`n realistische wijze iemands ziel schilderen. Met haar talent om gevoel op het doek te zetten zie ik een hele mooie omslag voor me. Een boek moet ook verder ontstaan dus een deadline is zinloos