Hormonenpraat 6 weken bezig

Hormonenpraat transgender MTF
Hormonenpraat

Vind hormonenpraat wel een toepasselijke benaming. Er komt zeker een vervolg op deze hormoonpraat. Ben alweer 6 weken bezig met mijn hormoonbehandeling. Had een jaar geleden nog niet durven hopen dat het nu al zover zou zijn. Waar zal ik over weer een jaar zijn, in mijn transitie dan. Zal er dan al een datum staan voor de grote operatie?? Weet je wat ik ga er gewoon voor. Op die manier blijf ik ook in de positieve flow. Natuurlijk kan er dan iets tegenvallen, maar als ik nu al ga denken, dat het niet lukt, lukt het zeker niet. Weet ook wel dat er veel andere mensen op wachtlijsten staan en dat het soms uitzichtloos is. Gun iedereen een net zo voorspoedige transitie als, dat het tot nu toe bij mij gaat. Gun sowieso de meeste mensen om mij heen het allerbeste.

Is er al iets verandert?

Vlinder transitie transgender MTF
Een vlinder doorloopt ook een proces om zichzelf te worden

De verandering gaan uiteraard langzaam en dat is maar goed ook. Kan jullie om te beginnen wel vertellen, dat borstgroei enigszins gevoelig is. Weet ook niet waar het mee te vergelijken is. Om het uit te leggen voor de gene die nog niet ervaren hebben. Ook de vermoeidheid blijft aanwezig. Als ik mijn energie goed verdeel, dan kom ik de dag wel door. Ook mijn haargroei begint te veranderen. Kom toch nog even terug op die emoties. Laat ik wat dat betreft zeggen, dat ik opzoek moet naar goede watervaste eyeliner en mascara. Geniet steeds meer en intenser van alle veranderingen. Ergens voelt het allemaal zo natuurlijk, dat het ook niet altijd meer opvalt. Daarom is het allemaal niet minder mooi en bijzonder. Dan kunnen wij wel eens klagen over de zorg, maar het is geweldig dat het allemaal mogelijk is. Al is er nog voldoende ruimte voor verbetering.  

Kleine update

Apetrots. Het is een pauw geworden. Transgenderaap?
Apetrots. Het is een pauw geworden. Transgenderaap?

Schreef van de week nog dat het mij steeds makkelijker afgaat om voor mezelf op te komen. Merk nu ook dat er positief op gereageerd wordt. Ben eigenlijk nooit echt voor mezelf op gekomen, juist in het tegendeel. Heb altijd alles maar gedaan om gezien en aardig gevonden te worden. Nu merk ik dat mensen mij gewoon waarderen om wie ik ben. Dat ik zeker niet extra mijn best hoef te doen om gezien te worden. Kan jullie vertellen, dat voelt zo vreselijk ontzettend goed. Ben voor het eerst in mijn leven apetrots op wie ik ben! Ik mag er zijn, dat gevoel doet zoveel met mij. In het verleden heb ik dat heus wel eens gehoord, maar nooit gevoeld. Zo voelt het nu wel. Kan er gewoon van stuiteren dit gevoel pakt niemand mij meer af. Nu hou ik op, want die watervaste make-up heb ik nog niet.

Please follow and like us: