Invloed van hormonen

invloed van hormonen.
invloed van hormonen.

Heb het al meer gehad over hormonen, maar nog niet heel veel over de invloed van hormonen. Het kan natuurlijk zo zijn dat alles wat er nu gebeurt ophang aan hormonen. Durf wel zeggen dat mijn emoties veel en veel sterker zijn geworden. Soms word ik echt gek van mezelf. Hopelijk dat mijn omgeving dat niet op de zelfde wijze ervaart. Zo wel, dan alvast mijn excuses. Het zijn vooral de stemmingswisselingen die mij een beetje in de weg zitten. Probeer het allemaal zo min mogelijk aandacht te geven, maar het is soms best lastig. Nu zal het er allemaal bij horen en is het zeker voor een goed doel. Dat probeer ik maar voor ogen te houden. Aan de andere kant merk ik, dat ik steeds meer voor mezelf aan het opkomen ben. Dat is voor mij een heel mooi punt.

Meer voor mezelf opkomen

Meer voor mezelf opkomen
Meer voor mezelf opkomen

In het verleden heb ik nog wel eens over mezelf heen laten lopen. Hou er niet van om terug te kijken, daar los je niks mee op. Dus die tijd van over mezelf heen laten lopen heb ik achter mij gelaten. Of het nu de hormonen komt dat ik sterker ben geworden. Of dat hormonen er voor zorgen, dat mijn binnenkant steeds meer bij mijn buitenkant begint te passen.  Daardoor juist nog sterker aan het worden ben. Sommige mensen in mijn directe omgeving laten mij ook zien, dat ik mij soms liet of laat gebruiken. Fijn dat er zulke mensen zijn. Zo kan ik mensen die mij pijn gedaan hebben ook steeds makkelijker uit mijn leven zetten. Ben meer waard dan gebruikt te worden door bepaalde mensen. Zal geen namen noemen, wil wel de eer aan mezelf houden. Hoef op mijn beurt ook weer een ander niet pijn te doen.

Beter omgaan met adviezen

rede voor een feestje.
rede voor een feestje.

Door dat ik veel over mijn transitie deel, komen er ook mensen met adviezen. Kan nu veel beter inzien dat, dat allemaal goed bedoeld is. Zie het niet meer als betuttelend, maar vind het juist fijn. Zal echt niet altijd direct iets met jullie adviezen doen maar, het wordt zeker gerespecteerd en gewaardeerd. Heel soms ben ik nog wel eens eigenwijs. Vind dat zelf uiteraard niet, maar dat wordt gezegd. Even serieus heb altijd alles op mijn eigen manier willen doen. Merk nu dat mensen adviezen geven omdat zij mij willen helpen. Heb zeker niet meer het gevoel dat men het negatief bedoeld. Dus, kom echt tot mooie inzichten. Dat maakt mij een blij mens.  Vind het eigenlijk gewoon een rede voor een feestje.

Please follow and like us: