Keuzes en nog meer keuzes

Keuzes, keuzes, keuzes
Die kleur is het niet geworden

Keuzes en nog meer keuzes. Het lijkt of wel of er steeds meer van komen. Om het nog moeilijker te maken lijkt het kiezen steeds lastiger te worden. Geef lekker de hormonen de schuld, maar daar schiet ik ook niks mee op. Is het wel zo dat hormonen zorgen dat kiezen lastiger wordt? Laat ik zeggen ik was vroeger veel minder besluiteloos. Na twee weken zoeken heb ik eindelijk twee kleuren gekozen voor mijn meubeltje. Had al wel een standaard wit gekozen. Dat was bij een winkel waar ze maar twee smaken wit hebben. Dat maakt de keuze dan wat makkelijker. Voor andere kleuren heb ik alle websites van de bouwmarkten afgestruind. Dan kom je in de winkel en zien die kleuren er ineens weer heel anders uit. Het kiezen van een kleur is nog niet zo belangrijk. Als het niet mooi staat schilder ik het gewoon over.     

Waarschijnlijk was kiezen altijd al lastig.

Kleding kiezen

Als ik terugkijk dan vond ik het vroeger allemaal niet belangrijk. Denk eerder dat dat verandert is nu. Zeg het vaker, vind mezelf nu pas echt belangrijk. Daarom vind ik het ook belangrijk dat ik de juiste keuze maak. Nu is de vraag wel wat de juiste keuze is. Juiste, verschilt ook weer van keer tot keer. Het is heel mooi om te zien dat ik nu wel echt kies! Het zorgt er wel weer voor dat ik voor het slapen gaan denk aan de gekste dingen. Dat kunnen inderdaad dingen zijn, als welke kleur wil ik gebruiken. Dan heb ik het nog niet over kleding en schoenen. Gelukkig bestaan er wat dat betreft webshops.  Het positieve hieraan blijft dat iedere keuze nu echt voor mezelf is! Er komen nog wat keuzes aan die onomkeerbaar zijn. Dat zijn helemaal keuzes die echt bepalend zijn.

Onomkeerbare keuzes

Doel natuurlijk op de operaties die er aankomen. Dan vooral de gezichtsoperaties, zo`n operatie zal mijn gevoel niet veranderen. De borstvergroting en de geslachtsaanpassende operatie doen dat wel. Dus daar twijfel ik totaal niet over. Die gaan gewoon gebeuren en het liefst zo snel mogelijk. Over de rest twijfel ik nog zo sterk. De ene keer denk ik dat ik dan niet meer echt ben. De volgende keer ben ik weer niet tevreden met hoe het nu is. Als het eenmaal gedaan is kan niet meer terug. Heb het er al vaker over gehad, maar het blijft mij bezig houden. Hier geldt dan weer niet voor als ik het geschreven heb, dat ik het dan kwijt ben. Ook hier zie ik wel weer iets positiefs in. Namelijk dat het prachtig is om de vrijheid te hebben om überhaupt dit soort keuzes te maken.