kleding transgender versus cis-vrouw

Qua kleding en of uitstraling heb ik het gevoel dat ik mij als transgender, vrouwelijker “moet” kleden dan een cis-vrouw.* Nu is dat waarschijnlijk ook een stukje wat bij mij zit. Zo voelt het wel momenteel. Een cis-vrouw ziet er om de woorden te gebruiken van een goede vriendin, “in een jutezak” nog vrouwelijk uit. Dat is voor mij als transgender nu nog wel anders. Iedere vrouw wil er leuk uitzien vooral voor zichzelf. Toch is dat voor mij soms nog lastig, om er altijd leuk uit te zien. Heb natuurlijk niet zo veel ervaring met kleding en accessoires. Dus het is ook helemaal niet erg. En geeft ook weer een uitdaging.

Durven dragen

Durf best toe te geven dat ik nog niet alles durf of wil dragen. Te korte rokjes voelen niet goed. Voor mij dan he, het kan bij aan een ander prachtig staan. Vind mijn lichaam er nog niet vrouwelijk genoeg voor. Dat komt heus wel. Daarentegen vind ik jurkjes dan weer geweldig! Maar de transitie is geen wedstrijdje in de beste transgender worden. Wil juist overal van kunnen genieten. Dus het moet ook niet te snel gaan. Ben soms best jaloers als ik een cis-vrouw zie in prachtige kleding. Dan denk ik, dat wil ik ook!! Een mens mag ook wat te wensen overhouden

 

Hulp zoeken

Zal heel graag meer leren over kleding. Waarom past het ene kledingstuk wel bij de een en niet bij de ander. Kleur kan ik nog begrijpen, dat een bepaalde kleur goed combineert bij de kleur van je haar bijvoorbeeld. Maar waarom staat het ene model schitterend bij de een en heel niet bij de ander? Het lijkt mij heel boeiend en interessant om daar meer over of van te leren. Er bestaan vast bepaalde regeltjes. Nu hou ik niet zo van regels, maar ze kunnen in dit geval wel een mooie basis zijn. Dus als je iemand kent of bent die hier mee werkt zal ik graag eens meelopen. Wil het graag begrijpen. Heb natuurlijk wel gezocht, er bestaan zogenaamde style-coaches, maar die gaat mij vertellen wat mij mooi staat. Dan weet ik nog niet waarom dat zo is. Wil het gewoon leren en begrijpen.

Mijn missie

Zal dus graag andere mensen hiermee gaan helpen. Als ik het zelf eenmaal geleerd heb. Dat hoeven dan niet alleen andere transgenders te zijn. Denk bijvoorbeeld ook aan mensen die niet zoveel te besteden hebben, maar wel de leukste outfit willen hebben voor dat ene feestje. Of iemand die naar een sollicitatiegesprek moet. Heb nog genoeg ambities zoals jullie kunnen lezen.

Dit was het dan wel weer voor vandaag. Tot de volgende blog! Liefs Heleen

Please follow and like us: