1 maand hormonen

1 maand hormonen
1 maand hormonen

Vandaag 29-8-19 gebruik ik alweer 1 maand hormonen. Wat is die maand snel gegaan ondanks alle vermoeidheid. Slik nu twee weken na het starten van mijn hormoonbehandeling 2x daags 50mg cyproteronacetaat. Dit is een zogenaamd antiandrogeen wat ervoor zorgt, dat het testosteron wat nu nog in mijn lichaam aanwezig zijn werking verliest. Plak tweemaal per week een pleister met Estradiol 50mg dit geeft 24 uur per dag een hormoon af aan mijn lichaam. Ben wat betreft de tips over de pleisters heel blij. Want het merk wat in nu gebruik plakt soms echt heel slecht. Dus maar zo snel mogelijk een recept vragen voor het “betere” merk. De neven effecten, zoals vermoeidheid en constant een hongergevoel gaan op en af, het verschilt echt van dag tot dag. Merk ook zeker dat ik steeds emotioneler word. Vind fijn om te merken dat er van alles gebeurt in en met mijn lichaam.

Wat merk ik al

Douchen 1 maand hormonen transgender
Douchen

Geen mens is uiteraard het zelfde, dus al die schema`s met het verloop van een hormoonbehandeling zijn slechts een leidraad. Ga mij daar zeker niet op blind staren. Merk dat er rond mijn tepels van alles gebeurt. Ze zijn erg gevoelig en groter dan ze ooit geweest zijn. Nee, ik ga geen foto`s plaatsen. Wat ik de afgelopen dagen heel erg merkte was, dat ik veel meer last van de hitte had. Voordat ik met de hormonen begon had ik er weinig last van. Heb ook het gevoel dat mijn huid wat zachter begint te worden. Nu kan het ook zijn dat de wens groter is, dan dat het werkelijkheid is. Probeer zeker van mijn gezicht om de zoveel tijd een foto te maken. Om zo het verloop of verschil te zien. Wat ook nog een puntje is, dat ik constant wil douchen. Sorry ozonlaag doe het niet expres.

Hoe gaat het verder

Verder kabbelt alles rustig door. Merk wel dat mijn gezichtsbeharing steeds lastiger te accepteren is. Geduld is de enige oplossing hoe goed Jaydee ook haar best doet, het gaat gewoon niet sneller. Maar fijn is anders. Verder kijk ik echt heel erg uit naar het moment dat ik in badkleding kan. Zeker met het mooie weer van de afgelopen dagen word ik soms wel eens jaloers op mensen die gewoon fijn kunnen gaan zwemmen. Nu weet ik best dat er her der plekken zijn om als trans te zwemmen. Mijn lichaam is nog niet ver genoeg omdat te doen. Dan ga ik liever niet naar een speciaal zwembad. Een ieder die dat wel wil respecteer ik uiteraard. Die bevrijding van te kunnen zwemmen als mezelf wordt best een momentje!! Nog meer om naar uit te kijken. Er liggen nog zoveel leuke en mooie momenten in het verschiet.  

Please follow and like us: