Make-up en opmaken

Make-up transgender

Over opmaken en make-up zijn al zoveel blogs en vlogs gemaakt. Vol met tips en technieken dat ik daar niet te veel over wil vertellen. Denk trouwens dat er weinig verschil zit in opmaken voor een transgender dame en een cis-vrouw. Ook jonge meisje hebben in het begin moeite met aanbrengen of opbrengen  van hun make-up. Zijn er maar heel weinig die het in één keer gelijk goed konden neem ik aan. Vond het zelf in het begin maar knap lastig. Dacht dit leer ik nooit. Uren met mascara bezig geweest het zat overal behalve op mijn wimpers. En ook eyeliner ging alle kanten op. Maar niet de goede kant. Met geduld en hulp van lieve vriendinnen is het gelukt! En Pipi Langkous zei het vroeger al: ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’

De eerste keer full make-up

Een goede vriendin van mij is make-up artist en zij had beloofd om mij helemaal op te maken. ’s Middags eerst een pruik gekocht. Want toen was mijn eigen haar nog niet lang genoeg. Daarna begonnen met opmaken. Heel veel plezier en lol gehad ondertussen en stapje voor stapje kwam er toch zo`n mooi resultaat uit. Toen ik mezelf in het geheel in de spiegel zag. Wist ik het zeker, dat ik nooit meer anders wilde! Was echt een heel mooi, emotioneel en gelukzalig moment. Wilde met mijn tranen ook weer niet de make-up verpesten. Was lastig om mijn tranen in bedwang te houden. Denk er nog altijd met veel plezier aan terug.

Hoe gaat het nu.

Na inmiddels al ongeveer weer een jaartje doen en vooral nog meer doen. Gaat het al heel erg goed met opmaken. Ben vaak zelfs trots op het resultaat. Zoals met alles, al doende leert men. Vind het steeds leuker om te doen. Ben er nog lang niet, dat is ook helemaal niet erg. Zorgt alleen weer voor een nieuw uitdagingen. Beloof jullie dat ik binnenkort wat resultaten laat zien. Voor nu is dat het wel weer voor vandaag. Tot blogs.

Please follow and like us: