Bezoek Medische kliniek Velsen

Bezoek Medische kliniek Velsen
Bezoek Medische kliniek Velsen

Mijn bezoek aan Medische kliniek Velsen. Dat is iets waar ik mij sinds vorige week donderdag constant mee bezig gehouden heb. Dat is jullie vast niet ontgaan. Vandaag woensdag de 19e was het zover ik mocht naar Velsen. Wat was ik zenuwachtig vanmorgen toen ik opstond. Dat sloeg gaande weg de dag om in blijdschap en enthousiasme. Gelukkig ging mijn bigsis Patrice mee. Elkaar ontmoet op een station onderweg richting Velsen. Omdat Velsen niet beschikt over een station moesten we lopen vanaf Beverwijk. Gelukkig was Patrice erbij, want ik ben niet zo`n heldin in het vinden van de weg. Vond het sowieso fijn dat zij erbij was uiteraard niet alleen om de weg te vinden. Het pand dus snel gevonden. Het is mij wel duidelijk dat die weg niet ingericht is op wandelaars. We mochten met gevaar voor eigen leven oversteken. Zoals jullie lezen is dat gelukt.

De afspraak

Het ging uiteindelijk om de afspraak en niet om de reis ernaar toe. Na een warm ontvangst door een assistente, die direct zorgde een vertrouwd gevoel. Nog heel even gewacht in een mooie wachtkamer. Binnen een paar minuten kwam Dr Kanhai ons halen. Wat mij al heel snel opviel is zijn enthousiasme en no nonsens houding. Hij heeft aan de hand van een aantal afbeelding uitgelegd wat hij gaat doen met de operatie. Daar ga ik niet verder op in. Omdat ik niet op zijn stoel wil gaan zitten. Heb een heel positief gevoel over gehouden aan de afspraak. Hij heeft mij en ook Patrice een heel vertrouwd gevoel gegeven. Dat is toch heel belangrijk. Zijn passie voor zijn vak spat er echt vanaf. Hij heeft voor mij iets wat heel onwerkelijk leek heel werkelijk gemaakt. Kijk vol vertrouwen uit naar de operatie en nog meer naar het eindresultaat.

De operaties

Heb het de hele tijd over mijn “grote operatie”. Het zijn er eigenlijk twee. Namelijk de geslachtsaanpassende en de borstoperatie. Deze worden in een keer gedaan. In mijn ogen heeft dat alleen maar voordelen. Ik hoef maar een keer herstellen en niet twee keer. Het herstel zal heus wel langer duren dan van beide operaties apart. Vertrouw er helemaal op dat het medisch verantwoord is. Anders zou het sowieso niet gedaan worden. Wat ik ook zo fijn vond is dat Dr. Kanhai heel eerlijk en duidelijk is over de mogelijke complicaties van beide operaties. Heb een heel pak papier meegekregen over de borstoperatie. Heb het nog niet doorgelezen. Heb even genoeg informatie en emoties gehad voor vandaag. Het is ook allemaal heel emotioneel zoals jullie begrijpen. Dus even rust qua informatie voor vandaag. Nogmaals willen jullie informatie over de operaties zelfs, die kan ik je niet geven.

Hoe gaat het nu verder

Heb vandaag direct een afspraak gemaakt voor over 3 maanden. Dan krijg ik een medisch onderzoek en dan wordt er gelijk een afspraak gemaakt voor de operaties. Dat kan natuurlijk pas na 1 augustus. Want dan gebruik ik pas 1 jaar hormonen. Zoals bekend is de regel dat er pas geopereerd mag worden na 1 jaar hormoongebruik. Wanneer dat dan precies is hoor ik dan. Ik heb ook direct een verwijzing gekregen voor genitale ontharing. Er zal ook beneden een deel onthaard dienen te worden. Medische kliniek Velsen werkt samen met een huidkliniek. Die precies weet wat er onthaard moet worden. Ben echt blij met de adequate werkzaamheden van hen. Ik had binnen een uur de verwijzing in mijn mail. Morgen ik direct een afspraak maken. Er gaat nu wel heel veel gebeuren en ik vind het allemaal zo leuk en spannend!

De kliniek

Wil jullie even meenemen in mijn beleving van vandaag. Na de afspraak nog een rondleiding gehad door de kliniek. Ben echt onder de indruk van alles wat ik geien heb. Het ziet er allemaal heel netjes uit. Het is verzorgd en netjes, maar zeker niet kil koud. Gelukkig ook niet overdreven chique. Het is warm en huiselijk. Ik voelde mij in ieder geval thuis dat is heel fijn. Ik zal er toch een aantal dagen moeten verblijven. Dan is het heel fijn als dat kan in een fijne omgeving. Heb geen foto`s gemaakt dus jullie moeten het doen met mijn woorden.