Mijn hormonen lijken stabiel

Hormonen transgender
Mijn hormonen lijken stabiel

Mijn hormonen lijken stabiel. Het heeft even geduurd, bijna 7 maanden. De grote emotionele pieken en dalen zijn inmiddels grotendeels gestabiliseerd.  Want dat was soms best wel zwaar. Dan niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn omgeving. Dat vond ik nog het vervelendste. Ook dat is nu tot rust gekomen, gelukkig. Sommige dingen accepteer ik nu gewoon ook maar. Dingen als opvliegers en nachtzweten horen er nu eventjes bij. Merk niet eens meer dat sommige dingen er vroeger niet waren en nu wel. Iets wat mij bijvoorbeeld wel opvalt is dat ik veel meer oor smeer heb tegenwoordig. Dat is goed schoon te houden. Nee, niet met een wattenstaafje uiteraard. Iets wat ik wel een beetje vervelend vind, is dat mijn ogen slechter geworden zijn. Heb het niet laten opmeten, dus het kan ook mijn eigen idee zijn. Het wordt allemaal niet erger gelukkig. Dus het lijkt stabiel nu.

Ben ook minder vaak moe

Ik was tot voor kort echt dagelijks moe. Soms wel zo moe dat ik niet vooruit kwam. Dat zal grotendeels te maken hebben gehad met de hormonen. Had ook een flink vitamine D tekort. Daar heb ik nu een drankje voor gekregen. Er zijn steeds meer dagen dat ik niet moe ben. Ik miste mijn energie best wel. Ging mij soms wel eens een klein beetje zorgen maken. Dat is dan weer niks voor mij. Gelukkig komt het energieke nu weer terug. Het is natuurlijke vicieuze cirkel als ik geen energie heb ik weinig zin om iets te doen, maar van dingen doen krijg ik juist energie. Ook daar ben ik uitgekomen. Leer hier ook van te luisteren naar mijn lichaam. Dat was nog wel eens een valkuil voor mij. Dus de vermoeidheid zal ook wel een opstapeling geweest zijn van meerdere dingen. Dus ook hierin weer een stapje vooruit!

Onverwachte veranderingen

Onverwachte veranderingen hebben dan weer niet alles te maken met het feit, dat mijn hormonen stabiel lijken. Vind het wel leuk om te delen. Ik was dus eerst dol op chips. Dan vooral de paprika van een wel bekend merk. Ik geef er nu dus niks meer om. Daarentegen ben ik verzot op zoete dingen. Haal ook niks in huis van snoep of chocolade, want het gaat op. Hoorde vanmiddag nog paaseitjes roepen, heb ze mooi genegeerd. Sowieso is mijn eetgewoonte veranderd. Dat is ergens logische, heb nu ook minder nodig. Ik zit ook veel sneller vol dan eerst. Tegenwoordig ontbijt ik iedere dag. Dat is iets wat ik eigenlijk nooit deed. Dat had ik dus allemaal niet verwacht. Zit mij nu te bedenken dat ik dit jaar ook nog geen patat op heb. Dat terwijl het lokale cafetaria heerlijke  patat heeft. Heb er  simpelweg geen behoefte meer aan.