Mijn zoveelste bezoek aan Stepwork

Kon wel springen van alle energie en enthousiasme.
Kon wel springen van alle energie en enthousiasme.

Heb het aantal bezoeken aan Stepwork niet meer bijgehouden. Is ook helemaal niet belangrijk gelukkig. Vandaag woensdag de 5e februari ben ik weer bij Stepwork geweest. Normaal ben ik relaxt als ik daar naartoe ga, maar deze keer was het anders. Met gegeven van een halfjaar hormonen in mijn achterhoofd is het ineens wel serieus geworden. Want Stepwork kan mensen namelijk al na een halfjaar verwijzen voor de grote operatie. Het is een soort “voorverwijzing” zodat je de arts gesproken hebt en meteen op de wachtlijst kan. Dat is dus vandaag gebeurd! Dat is dus wel weer een heel bijzonder moment. Vandaar dat ik vanmorgen zo hyper was. Herken dit gevoel van vroeger op sinterklaasavond. Het is dan wel lastig als je in een trein moet zitten. Nu is zitten niet verplicht natuurlijk. Was blij dat ik er in Amersfoort eruit mocht. Soms is stil zitten niet mijn beste kant.

Weer even wachten

Het is een goed doel om op te wachten!

Het secretariaat van Stepwork gaat nu alles door sturen naar de kliniek in Velsen. Over de kliniek in Velsen straks meer.  Mijn behandelaar kon niet echt een tijdsduur  noemen waarin zij contact met mij opnemen. Hij adviseerde mij om zelf contact op te nemen als ik binnen 2 à 3 weken nog niks gehoord heb. Wil wel graag weten waar ik aan toe ben. Vind wachten niet leuk, maar als ik weet hoelang, is het nog te doen. Ga van het beste uit dat ik dus snel iets hoor. Wat ik trouwens nog niet wist is dat er voor de daadwerkelijke verwijzing nog eens een second opinion gesprek nodig is. Dat verbaasde mij een beetje, maar alles schijnt met regeltjes te maken te hebben. Braaf als ik ben geef mij maar over aan die regeltjes. Normaal ben ik niet zo meegaand  er zit nu weinig anders op.

De kliniek

Zoals beloofd iets meer informatie over de kliniek waar ik ga praten. Eind oktober is er een nieuwe medische kliniek geopend in Velsen. Zij bieden transgender chirurgie onder leiding van Dr. Robert Kanhai. Zoals ik gelezen heb heeft deze arts veel ervaring met de vagina plastiek operatie. Stepwork staat ook volledig achter hem. Dan vertrouw ik op het oordeel van hen. Moet mij toch ergens aan vasthouden. Heb het idee om de operatie in Thailand te laten doen nog niet helemaal losgelaten.  Het zijn allemaal lastige afwegingen. Daarom is een gesprek al en stap in de goede richting. Gelukkig heeft mijn grote zus aangeboden om mee te gaan naar het gesprek. Dat geeft al heel veel rust vooraf. Er zal dan best wel wat informatie op mij af komen.  Zo niet dan hebben we in ieder geval een gezellige dag samen. Vind het allemaal reuze spannend!