Nagelstyliste

Nagellak manicure

Op een gegeven moment kwam ik op een punt, dat ik mijn nagels wilde laten doen. Zelf al vaak gelakt, uiteraard als ik vrij was. Weet nog wel de eerste keer dat ik mijn nagels gelakt had. Dat ik het er bijna niet meer afkreeg. Heb zitten boenen met nagellak-remover toch bleef er een deel achter. Later ga je merken dat je het gewoon even moet laten inwerken, dan gaat het er heel makkelijk vanaf.  Al doende leert men zullen we maar zeggen. Nagellak aanbrengen is natuurlijk maar één ding van je nagels doen. Wat misschien nog wel belangrijker is, is de vorm en de lengte van je nagels. Dat vind ik gewoon lastig om zelf te doen. Dus opzoek gegaan naar een nagelstyliste. Zag dat ook weer als een stapje vooruit in mijn coming out. Eigenlijk al snel iemand gevonden die in de buurt zit en waar ik snel terecht kon.

De eerste afspraak

Nagellak rood roos
Niet mijn hand. Gewoon een mooi plaatje

Afspraak gemaakt dat voelde fijn. Heb toen nog gemeld dat ik transgender ben. Achteraf denk ik ook waarom?? Maar goed dat doe ik inmiddels niet meer. Ben gewoon Heleen en dat is wie ik ben. Jullie voelen het al aankomen mevrouw was weer eens stik zenuwachtig. Of er iets heel ergs kon gebeuren. Die tijd is geweest, ben inmiddels niet zo snel zenuwachtig meer gelukkig. Eenmaal op de stoel bij Silvana zakte de zenuwen gelukkig snel en voelde ik mij gelijk op mijn plek en gemak. En heeft zij echt iets heel moois van mijn nagels gemaakt! Was zo trots op mijn nagels toen. Nog steeds overigens denk ook dat dat niet zo snel zal veranderen. Inmiddels hebben er al veel verschillende kleuren op gezeten. De eerste keer heb ik voor rood gekozen. De eerste week ben ik zo ontzettend voorzichtig geweest met mijn handen. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet, maar het voelde zo bijzonder.

Kan niet meer zonder

Nagellak diverse kleuren

Iets wat ik nooit verwacht had, maar dan toch gebeurt. Kan inmiddels  niet meer zonder de lak op mijn nagels. Noem de Silvana inmiddels ook mijn “nageldame” Het is iets wat ik mezelf eens in de zoveel weken toch wil gunnen. Ja het is een vorm van luxe, vind zeker dat ik dat waard ben. Nu vragen jullie je natuurlijk af, wie is Silvana? Zij heeft een eigen nagelsalon in Gorinchem Met de toepasselijke naam: Top class nails. En top is het zeker. Dit is geen reclameboodschap en komt geheel van hoe ik het ervaar. Ook zij heeft een stukje bijgedragen aan mijn ontwikkeling. Er zijn nog veel meer mensen die dat gedaan hebben en ook zij krijgen binnenkort de nodige aandacht. Rest mij nog jullie een fijne dag te wensen, tot de volgende blog. Groetjes, Heleen.

Please follow and like us: