Oerol magisch mooi

Oerol magisch mooi
Oerol magisch mooi

Oerol magisch mooi, dan druk ik mij nog te bescheiden uit. In 2012 ging ik voor het eerst vrijwilligerswerk doen op Oerol. Oerol is een festival op het mooie eiland Terschelling. Voor het eerst alleen 2 weken naar een festival om daar te gaan werken. Kende daar niemand en was toen nog veel verlegener dan dat ik nu ben. Was vreselijk zenuwachtig, in mijn hoofd zou het een grote ramp worden. Wat er gebeurde ik werd gelijk opgenomen in een hele warme groep mensen. Iets wat ik daarvoor nog nooit ervaren had gebeurde toen! Was gewoon onderdeel van een groep. Tot op de dag van vandaag heb ik daar wat aan gehad. Toen is er al klein stapje gemaakt in de richting van ik ben. Vrijwilligerswerk op Oerol is zoveel meer dan biertjes tappen achter een bar. Heb er zelfvertrouwen gekregen iets wat daarvoor erg lastig was.

Je mag er zijn!

Het gevoel hebben dat je er mag zijn! Dat is waar Oerol voor mij voor staat. Dat vraagt wel om een beetje uitleg. Heb het in het vorige stukje al een klein beetje uitgelegd. Daar sta je dan met je gehuurde fiets en een veelte zware rugzak op een camping. De warmte van de mede vrijwilligers was meteen duidelijk. Was niet meer alleen! De tranen stonden toen al bijna in mijn ogen van vreugde. Durfde dat toen natuurlijk niet te laten merken. Ook al kende niemand mij wilde natuurlijk nog wel blijven voldoen aan beeld waarvan ik dacht dat het goede was. Gaande weg het festival durfde ik al wat meer mezelf te zijn . Dat had ik nog bijna nooit ervaren. Was toen nog niet zover om helemaal mezelf te durven zijn. Maar de kast ging al wel een beetje open. Wat voelde dat fijn!!

Dit jaar weer?

Vertrouwen

Heb er laatst al wat over geschreven op Facebook. Nu begint voor mij het twijfelen weer. Weet zeker dat het een geweldige tijd gaat worden. Er spelen nu hele andere dingen door mijn hoofd dan de eerste keer. Dingen van, ben ik er al klaar voor ga ik mij niet opgelaten voelen. Zit dan wel twee weken in een tentje en moet dus ook gebruik maken van een algemene douche. Het douchehokje is dan wel privé, maar toch zijn dat lastige dingen voor mij. Dat zit bij mij en daarom is het misschien wel een goed om gewoon te gaan. Weet zeker dat er niemand raar zal reageren dat vertrouwen heb ik zeker. Wat ik net al schreef ik mag er zijn! Heb nog even om mij op te geven. Weet zeker dat ik er zoveel liefde voor terug ga krijgen als ik er eenmaal ben.

Please follow and like us: