Operatie in Thailand?

Operatie in Thailand. Transgender MTF
Operatie Thailand

De vraag of ik mijn grote operatie in Thailand wil laten doen houdt mij erg bezig. Met de informatie die ik nu heb, begrijp ik dat de techniek in Thailand anders is dan in Nederland. Het is niet iets wat je een keertje kan uitproberen. Dus de keuze om mijn grote operatie in Thailand te laten doen, is niet zomaar een keuze. Voor mij persoonlijk is een geslachtsbevestigende operatie überhaupt geen keuze, maar gewoon iets wat vaststaat dat moet gebeuren. Dit gevoel zullen vele herkennen. Het is natuurlijk heel moeilijk vergelijken wat nu beter is, qua locatie en techniek. Laat mij graag informeren over de voor-en nadelen. Zoals met alles zullen er zeker een hoop redenen zijn om het juist wel of niet te kiezen voor een operatie in Thailand. Of toch gewoon in Nederland of België. Het voordeel is dat er via Stepwork een ruime keuze is.

Vergoedingen vanuit de basisverzekering

Vergoeding operatie transgender buitenland
Vergoeding operatie transgender buitenland

Uiteraard is het stuk vergoedingen, een belangrijk onderdeel waar ik mijn keuze op baseer. Heb hier uiteraard onderzoek naar gedaan. In principe wordt het zelfde bedrag vergoed als waarvoor een operatie in Nederland wordt vergoed. Denk dat hier heus nog wel wat haken en ogen aanzitten. Zo is toestemming vooraf van de zorgverzekeraar van essentieel belang. Heb hierover al contact gehad met VGZ en zij willen mij hierin begeleiden. Vind het fijn dat ook vanuit de zorgverzekeraar er alle begrip is en moeite gedaan wil worden. Nu zullen er naast de kosten voor de operatie uiteraard nog meer kosten bijkomen. Noem een reis en verblijf. Verder heb ik mij nog niet verdiept in alles. Misschien moet ik het ook als een soort vakantie zien. Ben ook al jaren niet meer met vakantie geweest. Mijn laatste vakantie stamt nog uit de tijd van voor de euro.

Onwerkelijk gevoel

Onwerkelijk gevoel

Zo kan ik het gevoel wat ik nu heb het beste omschrijven. De lichamelijke veranderingen die nu langzaam aan beginnen te komen door de hormonen. Het gevoel dat er straks iets zo ontzettend gaat veranderen aan mijn lichaam is echt vreselijk onwerkelijk. Het is nog niet zozeer de operatie op zich. Dat is maar een moment, maar wel dat mijn lichaam dan klopt met mijn gevoel. Dat alles bij elkaar geeft mij een onwerkelijk gevoel. Het voelt zeker als iets wat gewoon zo moet zijn en zie ook niet op tegen de operatie. Dat gebeurt toch onder narcose, dus daar merk ik niks van. Dat neem ik aan, ben nog nooit onder narcose geweest. Nu ben ik natuurlijk wel een uniek persoon en wie weet reageer ik wel heel anders op een narcose. Zie het al helemaal voor mij, dat ik door de operatiekamer stuiter.  

Please follow and like us:
error