Operaties transgender

Er spelen nog best wel wat vragen rond in mijn hoofd. Die gaan ook heel veel over de operaties. Nu zullen velen zich afvragen wat ik nu precies bedoel. Ga trachten het uit te leggen. Naast de geslacht bevestigende operatie zijn er nog een aantal andere operaties die mogelijk gedaan kunnen. Het is natuurlijk heel persoonlijk wat men wil. Iedereen moet voor zichzelf die keuze maken. Richt mij in deze blog wel op transvrouwen. Voor transmannen is het een heel ander verhaal. Wil het niet te uitgebreid maken. Ben er best veel mee bezig, dat is helemaal niet zo gek natuurlijk.  Het is nog al wat, en een keuze die maar één keer gedaan kan worden. De uitvoering ervan dan.

Vaginaplastiek

Dat is de operatie waar ik helemaal zeker van ben. Deze operatie wil ik zeker laten doen. Als je precies wil weten wat vaginaplastiek inhoudt verwijs ik je naar de pagina van Transvisie. Daar wordt het duidelijk uitgelegd. Het is niet zomaar een operatie. Maar wil dat zo graag dat ik er helemaal niet tegenop zie. Ben natuurlijk wel nieuwsgierig en benieuwd hoe het zal zijn en voelen. Heb best nog wel een tijdje om erover te mijmeren. Dromen mag en is juist mooi!

Borstvergroting

Dat is een operatie waar ik voor mezelf van zeg dat ik die wil laten doen. Als de natuurlijke borstgroei niet voldoende is naar mijn zin. Die kans schijnt vrij groot te zijn. Heb mezelf nog niet voldoende geïnformeerd om te weten of hier vooraf iets over te zeggen valt. Denk niet dat dat zo is, maar dat is een aanname. Oud werkgever riep altijd “aannames zijn dodelijk” Dus dat ga ik niet doen.

Aangezicht en stem operatie.

Vind mijn gezicht al best wel vrouwelijke vormen hebben. Heb best lang gedacht die operatie aan mijn gezicht hoeft voor mij niet. Dat was tot ik een van de laatste afleveringen van Hij is een zij zag. Toen ik het resultaat bij een van de deelneemsters zag was ik totaal verkocht. De tranen sprongen in mijn ogen. Dus denk dat ik dat ook graag wil laten doen. Mocht ik er voor aanmerking komen uiteraard. De stemoperatie is dan weer een ander verhaal. Wil toch eerst proberen om het met logopedie zover te krijgen dat die operatie niet nodig is. Vind het wel een eng idee, dat ze aan mijn stembanden gaan snijden.

Operatie aan de ademsappel

Dan blijft de operatie aan de adamsappel nog over. Denk niet dat ik dat nodig heb omdat te laten doen. Begreep ook dat deze operatie alleen uitgevoerd wordt als de adamsappel meer dan 5 mm voor de halscontour uitsteekt. Misschien ben ik heel voorbarig met mijn overwegingen, maar deel graag mijn gevoelens met jullie.