Alle daagse kronkels 2

gevoel, gedachtes, Trangender, Blog,
Gevoel gedachtes

Na “Alle daagse kronkels 1 is er niet heel veel gebeurd. En ook weer wel eigenlijk. Heb de afgelopen twee dagen veel geleerd. Dat wil zeggen dat mensen mijn een spiegel voor gehouden hebben. Soms kunnen dingen in mijn gedachte heel anders worden dan dat ze in werkelijkheid zijn. Zal niet te diep op het onderwerp ingaan, wil ook nog iets voor mezelf houden en voor de mensen die dicht bij mij staan. Ik laat soms mijn gedachtes mijn gevoel bepalen. Het is natuurlijk veel beter om gevoel mijn gedachtes te laten bepalen. Want gevoel zit in 99% van de gevallen wel goed. Dus weer wijze lessen geleerd de afgelopen dagen. Ik zie dat dan ook weer als iets heel positiefs. Ook ik, heb nog een hoop te leren. Tegenwoordig mag ik zelfs fouten maken van mezelf. Een mooie stap vooruit!

Een grote leerschool

Van overleven naar leven

Zie mijn transitie niet alleen als een reis, maar ook als een leerschool. Ben zo ontzettend sterk geworden mag dat best van mezelf zeggen. Vroeger zou ik zoiets hebben durven zegen. Trots op mezelf durven zijn is daar ook een onderdeel van. En trots ben ik! Niet op alles, maar wel op de persoon die ik geworden ben. Of altijd al was, maar nu ook durf te zijn. Accepteer nu ook dingen die mensen tegen mij zeggen. En ga er nu vanuit dat het positief bedoeld is en niet andersom. Kan jullie vertellen dat dat een verademing is. Het is waarschijnlijk ook niet vreemd dat ik nu opensta om dit allemaal te leren. Gun het mezelf nu ook om al deze stappen te maken. Het is gegaan van overleven naar leven. Dat inzicht geeft mij zo`n bijzonder warm en rijk gevoel.

Van overleven naar leven

Nu ben ik aan het leven en voor mijn coming out was ik vooral aan het overleven. Bijna alles wat ik toen deed was een vlucht. Relaties werk noem maar op. Deed eigenlijk niks met mijn hart. Als ik maar voldeed aan het plaatje wat in mijn ogen het goede was. Was toen veel meer bezig om zogenaamd perfect te zijn. Deed eigenlijk niks echt voor mezelf. Was meer met het oordeel van een ander bezig, dan met wat ik zelf wilde. Dat voelde als overleven. Dat was strijd die ik nooit had kunnen winnen. Dat besef begint nu te komen. Nu leef ik vanuit mijn hart en is er geen strijd met mezelf. Over het algemeen gezien dan, ook ik verval nog wel eens in mijn oude gedrag. Die momenten komen gelukkig steeds minder vaak voor. Ben nu gelukkig met mijn leven en de mens die ik ben.

Please follow and like us: