Sterk in je werk

Beertje zorgen helpen nieuwe baan

In mijn zoektocht naar een baan had ik mij aangemeld bij ‘Sterk in je werk’ Dat is een initiatief van CNV en 14 werkgevers organisaties in zorg en welzijn. Dan begrijp je ook een beetje wat voor richting de banen op gaan. Schreef ik eerder, dat ik dacht het helemaal gevonden te hebben in een balie en of secretaresse functie. Werd ik hier toch in eerste instantie enigszins teleurgesteld. Die banen liggen dus niet voor het oprapen. Al pratende kwamen er toch zeker wel een aantal andere mogelijkheden uit. Nog even terug naar ‘Sterk in je werk’ Het wordt volledig gefinancierd. Dat is toch wel heel mooi in deze tijd Dus voor mij als kandidate volledig kosteloos. En ze pakken het goed aan.

Wat dan wel

Ik mijn hele verhaal gedaan over wie ik ben en wat ik wil. Kan het zelf bijna dromen maar die dame uiteraard niet. Ook daar vertelde ik dat ik iets wil met mensen wil doen. Een functie waar ik echt iets kan betekenen voor aan ander. Samen zijn we dan toch tot iets meer concreets gekomen. Er zijn dus ook heel veel banen in bijvoorbeeld de maatschappelijke zorg. Daar zie ik mezelf ook wel in werken. Het zoekveld wordt gelukkig steeds kleiner. De volgende keer gaan we nog preciezer kijken naar wat er mogelijk is. Een vooropleiding of werken en leren. Heb zelf ook gevraagd of het ook mogelijk is om eens bij een organisatie mee te lopen. Vind het heel belangrijk om te weten wat een functie nu daadwerkelijk inhoudt. Wordt vervolgd .  

Kleine bittere nasmaak

Positief hoop werk transgender

Probeer en wil zo positief mogelijk zijn en denk ook zoveel mogelijk in oplossingen. Volgens mij is dat de enige manier om ergens te komen. Deze dame begon op voorhand al dat het voor mij als transgender misschien wel lastiger is om ergens te komen werken. Het kan natuurlijk zijn dat zij mij niet teleur wil stellen. Maar als ik met het idee van het wordt lastig voor mij ergens ga solliciteren dan lukt het nooit. Ben gewoon een mens en een waardevolle werkneemster, dus waarom zal ik een achterstand hebben op iemand anders? Toen kwam er wel uit dat een werkgever die mij niet aanneemt, niet de juiste werkgever is voor mij. Toch blijf ik positief! Ben Heleen en trots op wie ik ben! Toch nog een mooi einde.

Please follow and like us: