Twee weken hormonen

Twee weken hormonen transgender MTF HRT
Twee weken hormonen

Vandaag donderdag 15 augustus gebruik ik precies twee weken hormonen. Had jullie beloofd om jullie op de hoogte te houden van het verloop hiervan. Belofte maakt schuld, dus vandaar deze blog. Uiterlijk zie ik nog geen enkele verandering, had ook niet verwacht na twee weken hormonen. Emotioneel gezien merk ik wel dat ik veel sneller geraakt ben. Nu is er op emotioneel vlak ook best veel gebeurd om mij heen de laatste tijd. Merk dat ik dingen wel heel erg sterk voel nu. Nu was ik altijd al heel gevoelig, maar het wordt nu alleen maar sterker. Of dit nu direct met mijn hormoonbehandeling te maken heeft durf ik niet te zeggen. Denk zelf dat het meer een combinatie van alles is. Door dat ik steeds dichter bij mezelf kom, sta ik ook veel meer open voor andere energie├źn en emoties. Zo zie ik het tenminste.

Moe moe moe

Vermoeidheid hormoon behandeling transgender
Vermoeidheid hormoon behandeling transgender

Al veel eerder dan na twee weken hormonen voelde ik al wel, dat ik moe was. Dat gaat echt op en af. Zolang dat ik bezig blijf is er niet zoveel aan de hand, maar zodra ik ga zitten , dan komt de vermoeidheid. Zal niet zeggen dat het vervelend is, want dat zorgt niet voor dat ik minder moe ben. Probeer het zo veel mogelijk te negeren, maar soms moet ik mij gewoon overgeven. Hoe lastig ik dat ook vind. Mijn lichaam zal het niet voor niks aangeven neem ik aan. Ik zorg er wel voor dat ik zo gezond mogelijk eet en toegeven gezond is soms een ruim begrip. Natuurlijk is het helemaal niet zo vreemd dat ik soms zo moe ben. Er verandert toch best veel in mijn lichaam. Dat kost ook gewoon energie. Heb er alle vertrouwen in dat dit steeds beter gaat.

De hele dag honger

Zal dit dus de hele dag kunnen eten, maar dat doe ik niet!

De hele dag honger hebben is voor mij best bijzonder. Tot voor kort had ik heus wel eens trek, maar sinds de laatste 1,5 week heb ik gewoon echt constant honger. Probeer het zoveel mogelijk te negeren. Denk niet dat mijn lichaam nu ineens meer voeding nodig heeft. Drink zoveel mogelijk water omdat dorst en honger een soort gelijk gevoel geven. Maak mij toch altijd al zorgen om mijn gewicht. Terwijl iedereen zegt dat dat niet nodig is, maar dat gevoel gaat niet zomaar weg. Ook hier voor geldt, ook dit gaat wel weer over. Het gevoel van honger hebben. Het is ook allemaal voor het goede doel. Dat hou ik constant voor ogen. Tot de volgende keer. Liefs Heleen

Please follow and like us:
error