Verhuizen naar een thuis

Verhuis, thuis, nieuwe woning
Verhuizen naar een thuis

Verhuizen naar een thuis. Daar ben ik ook nog mee bezig. Nu is verhuizen naar een thuis nog een groot woord. Ben heel druk bezig met zoeken naar een woning. Nu eens naar een plek waar ik echt mijn thuis van kan gaan maken. Zit voor nu prima waar ik nu zit, maar ook dit is weer geen plek waar ik heel lang wil en kan blijven. Ik heb voor mezelf besloten om alleen te reageren op woningen waar ik mezelf wel zie wonen. Zeker weer geen tijdelijke tussenoplossing. In mijn gedachte zie ik al helemaal voor me hoe mijn thuis eruit gaat zien. Wil sowieso een huis met een tuin. Niet dat ik groene vingers heb, in tegendeel zelfs. Wil gewoon buiten kunnen zitten zonder dat ik die plek hoef te delen met anderen. Ga nu bijvoorbeeld ook niet verven, de muren en planfonds dan.

Inrichten zoals ik het wil

Roze wordt niet de boventoon. Maar gaat zeker we terugkomen

Ik kan straks eindelijk mijn huis gaan inrichten zoals ik dat wil. Eerder was ik altijd bang dat mensen wel eens iets konden gaan denken. Nu mag ik fijn alles gaan doen zoals ik dat wil. De kleuren gebruiken die ik leuk en mooi vind! Ben al voorzichtig begonnen met het verven van de meubeltjes die ik al heb. Zie een hele mooie combinatie van pasteltinten. Daar word ik ook weer zo gelukkig en blij van. Dit voelt ook weer als een bevrijding. Had nooit durven dromen dat mijn transitie dit allemaal teweeg zou brengen. Voor het eerst in mijn leven mag ik allemaal keuzes maken die echt voor mezelf zijn. Hoe mooi is dat, kan er gewoon niet over uit. Durf mij creatieve ideeën nu ook los te laten. Zie bijvoorbeeld ook  een prachtige muurschildering van vlinders voor me. Ga net zolang oefenen tot dat ik dat zelf kan.

Het is net of ik nu pas volwassen word

Dat is ook zo`n gevoel wat nu pas komt. Voel mij zeker niet oud, maar dat bedoel ik niet. Het voelde voor mijn transitie meestal of ik nog niet volwassen was. Ik vergeleek mij vaak met anderen en zij waren dat wel. In mijn ogen was ik dat niet, volgens mijn leeftijd wel, maar dat is ook maar een getal. Ik was waarschijnlijk ergens naartoe aan het groeien. Het heeft even geduurd, maar die tijd zou nodig geweest moeten zijn. Een vlinder doet er immers ook een tijdje over om helemaal volwassen te worden. Daarom wil ik het nu ook zoals ik het graag wil. En nooit meer zoals ik denk dat anderen vinden dat het moet. Dus binnenkort heb ik een baan en huis die bij een volwassen dame passen. Ik zeg het gewoon: ik verdien dat!