Ze zeggen mevrouw tegen mij

Dat is natuurlijk niet zo vreemd, ben ook een mevrouw. Het is toch iedere keer weer een soort van bevestiging. Dan heb ik die bevestiging waarschijnlijk toch nog nodig. Dat is helemaal niet erg. Vind het gewoon leuk en fijn om zo aangesproken te worden. Heb gelukkig al heel lang geen meneer meer gehoord. Waar een mens al niet blij van kan worden. Iets ogenschijnlijks simpels als dit. Het maakt mijn dag weer goed. Dit bevestigt ook mijn gevoel dat de maatschappij nog niet zo slecht is als zij soms lijkt te zijn. Wil echt bij dit gevoel blijven en niet negatief of zuur worden.

Overgangsperiode

Kan mij de periode nog heel goed herinneren, dat ik net uit de kast was en mij in het openbaar ging vertonen. Snap ook wel dat het voor een ander toen lastig was om te zien of te begrijpen wie ik nu eigenlijk was. En hoe ik aangesproken wilde worden. Dat neem ik ook niemand meer kwalijk, inmiddels is dat gelukkig heel anders. Straal nu ook helemaal uit hoe ik mij voel. Met een beetje sturing van lieve mensen om mij heen. Door die periode moeten alle transgender mensen heen. Voor hen die er nu net inzitten of er nog aan gaan beginnen er is licht aan het einde van tunnel.

Maatje, steun voor een ander

Denk zoveel de laatste tijd zoals ook over dit onderwerp. Het  lijkt mij fijn en mooi om met mijn ervaringen, andere mensen te gaan helpen. Om ook daar te komen waar zij naartoe willen, of juist te helpen met hun doel te bepalen. Weet zeker dat er nog veel meer mensen zijn die steun en of hulp kunnen gebruiken. Dan  bedoel ik niet alleen een bepaalde groep. Een mens is en mens wat voor label de maatschappij er ook aan wil hangen. Wil je niet vooraf beloven dat ik gelijk met een pasklare oplossing kan komen. Maar samen kunnen we wel kijken wat er mogelijk is!  Als je vragen of opmerkingen hebt stel ze gerust. Opmerkingen het liefst onder het bericht. Vragen via e-mail of Facebook-Messenger. Liefs Heleen

Please follow and like us: